Volledig scherm
PREMIUM
© Gerrit Bultman

Deze aangrijpende foto's van de vuurwerkramp Enschede zag je nooit eerder

Gerrit Bultman uit Delden koestert al twintig jaar een waardevolle schat: de honderden foto’s die hij maakte in de uren en dagen na de vuurwerkramp op 13 mei 2000. Nooit kwam hij op de gedachte om het indrukwekkende beeldmateriaal breed te delen. „Ik bekijk de foto’s nog vaak, maar om het naar de krant te sturen, daar stond ik niet bij stil.”

 1. Dochters van nooit gevonden Henk Vinke doen hun verhaal: ‘Ze zijn papa vergeten, hij ligt op de vuilstort’
  PREMIUM
  20 jaar na de ramp

  Dochters van nooit gevonden Henk Vinke doen hun verhaal: ‘Ze zijn papa vergeten, hij ligt op de vuilstort’

  ENSCHEDE - Ze zeggen dat ze gelukkig zijn. Nu. Maar daarvoor waren hun levens bijna twintig jaar lang diepe ellende. Sammy, Cecil (32) en Denise Vinke (38) verloren bij de vuurwerkramp hun vader Henk. Van hem is nooit meer iets gevonden. Maar in plaats van een troostende warme schouder in de stad voelden ze zich uitgestoten, in de steek gelaten en genegeerd.
 2. Azra (26) heeft leukemie en beviel tijdens chemo: ‘Alleen behandeling in buitenland kan haar nog redden’
  PREMIUM

  Azra (26) heeft leukemie en beviel tijdens chemo: ‘Alleen behande­ling in buitenland kan haar nog redden’

  In januari kreeg de Brabantse Azra Ammeziane (26) te horen dat ze acute lymfatische leukemie heeft. Op dat moment is ze zeven maanden zwanger. Na een stamceltransplantatie en een bevalling onder narcose leek ze genezen. Maar begin september bleek de leukemie terug. Het ziekenhuis kan niets meer doen: voor een speciale CAR-T-celtherapie is Azra nét te oud. Nu zamelt haar familie geld in voor een behandeling in het buitenland, waar die therapie wél mogelijk is.