Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet onderzoek na de dodelijke schietpartij in juni 2018 bij het woonwagenkampje aan de Hoogheuvelstraat © ANP

Deze crimineel (24) deed valse moordbekentenis voor 1,5 miljoen euro, nu is hij wéér opgepakt

Een 24-jarige man uit het Brabantse Oss die vorige week is aangehouden in een grootschalig onderzoek naar een beruchte criminele familie, is de man die in juni 2018 een valse bekentenis aflegde over een dodelijke schietpartij, waarbij Ossenaar Peter Netten om het leven kwam. Deze Kaan D. werd in december 2018 vrijgelaten omdat politie en justitie aanwijzingen hadden dat hij de valse bekentenis aflegde in ruil voor 1,5 miljoen euro. 

Peter Netten werd op 4 juni 2018 doodgeschoten bij het woonwagenkampje aan de Hoogheuvelstraat in Oss, het hoofdkwartier van de familie R., al sinds november het doelwit van Operatie Alfa, een grootschalig onderzoek naar de familie. 

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.