Voorzitter Hicham El Ikaoui van het Islamitisch Cultureel Centrum in Wateringen bij de Eendenburcht aan de Harry Hoekstraat. De moskeevereniging probeert al zeven jaar om het pand te kopen van de gemeente Westland.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Hicham El Ikaoui van het Islamitisch Cultureel Centrum in Wateringen bij de Eendenburcht aan de Harry Hoekstraat. De moskeevereniging probeert al zeven jaar om het pand te kopen van de gemeente Westland. © Thierry Schut

Deze gemeente haalt álles uit de kast om moskee tegen te houden: ‘Riekt naar discriminatie’

Nee, de ‘discriminatiekaart’ willen ze liever niet trekken, de bestuursleden van de islamitische vereniging in Wateringen. ,,Maar het riekt er wel naar.” Al bijna zeven jaar zijn de moslims bezig met de aankoop van een pand voor een moskee, maar de gemeente Westland lijkt alles uit de kast te halen om de deal tegen te houden. ,,Zo ga je niet met mensen om. Wij zijn toch geen tweederangs burgers?”

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.