Op de boulevard van Mallorca is het een drukte van belang, nu het nachtleven weer gedeeltelijk geopend is.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de boulevard van Mallorca is het een drukte van belang, nu het nachtleven weer gedeeltelijk geopend is. © Reuters

Deze scholiere (18) nam corona van feesteiland mee naar Utrecht: ‘Niemand deed ergens moeilijk over’

Liefst 48 jongeren uit de regio Utrecht zijn vorige week tijdens hun examenreisje besmet geraakt met het coronavirus. De GGD roept iedereen op zich ook op vakantie aan de maatregelen te houden.

3 reacties

 • Van der Meij

  1 maand geleden
  De jongeren klagen en willen/kunnen zich niet aan de maatregelen houden. Vervolgens krijgen de ouderen de schuld van geen school, geen feestjes ed. We zijn er bijna, maar de jeugd heeft geen geduld meer. Ook een kwestie van opvoeding mijns inziens.
 • jos zoet

  1 maand geleden
  Leren we het dan nooit?
 • gerrit van den Brink

  1 maand geleden
  Dit laat wel goed zien dat men in Spanje op deze "feesteilanden" de zaken echt niet voor elkaar heeft. Als ik dit lees dan is het een herhaling van zetten van vorig jaar. Scholieren en studenten willen er lekker even tussenuit komen terug met Corona, steken hun omgeving aan en gaan dan klagen dat de universiteiten niet open kunnen omdat de besmettingen te hoog zijn. Ik hoop echt dat er een voldoende vaccinatiegraad bereikt is voor de herfst weer aanbreekt
 1. Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreisjes: mogelijk Indiase variant
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreis­jes: mogelijk Indiase variant

  De deltavariant van het coronavirus - die ook wel Indiase variant wordt genoemd omdat die daar het eerst is gevonden - verspreidt zich ook in Nederland. GGD’en en het RIVM onderzoeken ruim tweehonderd jongeren tussen 15 en 19 jaar die positief testten op corona na een bezoek aan Spanje en Portugal. ,,Het grote risico is dat deze van examenfeestjes teruggekeerde jongeren de deltavariant verder gaan verspreiden in Nederland’’, aldus het RIVM.