18 november, het werd vandaag 15 graden: Aan de Waal geniet Ineke Slingerland uit Oudekerk aan de Amstel samen met haar tweelingbroer Bart Jutte uit Bemmel van de zon en uitzonderlijke temperatuur midden november. Ineke heeft haar tweelingbroer Bart in Bemmel opgehaald, en met campingstoelen, thermoskan koffie, koeken en chocolaatjes naar de Nijmeegse Waalkade gereden.
Volledig scherm
PREMIUM
18 november, het werd vandaag 15 graden: Aan de Waal geniet Ineke Slingerland uit Oudekerk aan de Amstel samen met haar tweelingbroer Bart Jutte uit Bemmel van de zon en uitzonderlijke temperatuur midden november. Ineke heeft haar tweelingbroer Bart in Bemmel opgehaald, en met campingstoelen, thermoskan koffie, koeken en chocolaatjes naar de Nijmeegse Waalkade gereden. © Paul Rapp

Diep in november en 15 graden: leuk voor de mens, slecht voor de natuur

De uitzonderlijke warme herfstdagen hebben een nieuw weerrecord gevestigd: de maximumtemperatuur is al 236 dagen niet meer onder de 10 graden geweest en daardoor trekken we massaal de natuur in. Dat is fijn voor de mens, maar minder gunstig voor de natuur. ,,De egelbescherming krijgt veel meer verstoorde nestjes binnen dan normaal.”

  1. Ronald schrijft gedichten voor zijn overleden dochter: 'Ik wilde iets aan haar geven'
    Play

    Ronald schrijft gedichten voor zijn overleden dochter: 'Ik wilde iets aan haar geven'

  2. Platgedrukte agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'
    Play

    Platgedruk­te agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'