Dit is de eerste Queer Gym van Nederland: 'Hier kun je sporten zonder zorgen over hoe je eruit ziet’

videoTijdens zijn transitie van vrouw naar man voelde de Rotterdamse Romy Rockx (30) zich niet thuis in een reguliere sportschool. Zo kwam hij op het idee om de allereerste Queer Gym van Nederland op te richten. ‘Sporten heeft mij echt door mijn transitie heen geholpen.’

 1. Politiechef (54) ‘die agente zou hebben gedwongen hem te pijpen’ vrijgesproken

  Politie­chef (54) ‘die agente zou hebben gedwongen hem te pijpen’ vrijgespro­ken

  Oud-politiechef Paulo de C. (54) van de politie in Haarlemmermeer is vrijgesproken van verkrachting van een onder zijn gezag staande hoofdagente in 2019. Volgens de rechtbank Midden-Nederland zijn de verklaringen van de vrouw niet bruikbaar voor het bewijs. De vrouw heeft op cruciale punten onvolledig en wisselend verklaard, oordeelt de rechtbank. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden drie jaar cel geëist.
  Haarlemmermeer
 2. ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’
  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

  ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’

  Vandaag is het de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor geweld en discriminatie tegen lhbti+’ers. Want pesterijen en intimidatie zijn nog steeds dagelijks de werkelijkheid, ook op de werkvloer. En dat houdt veel Nederlanders tegen in hun klim op de carrièreladder. Remco Boxelaar van kennisplatform Corporate Queer hoopt daar met een speciaal leiderschapsprogramma verandering in te brengen.