Piet Adema, de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, staat de pers te woord. De voormalig gedeputeerde volgt Henk Staghouwer op, die begin vorige maand onverwacht opstapte omdat hij zichzelf niet de juiste persoon vond om leiding te geven aan het ministerie.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Adema, de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, staat de pers te woord. De voormalig gedeputeerde volgt Henk Staghouwer op, die begin vorige maand onverwacht opstapte omdat hij zichzelf niet de juiste persoon vond om leiding te geven aan het ministerie. © ANP

Dit zijn de reacties op de nieuwe landbouwmi­nis­ter: ‘Wij kijken met argusogen naar zijn achter­grond’

Piet Adema is de nieuwe landbouwminister namens de ChristenUnie. Hem wacht een zware taak, zo signaleren velen in de sector. Adema heeft geen agrarische achtergrond en is geen vakminister. Hoe zijn de reacties op zijn aantreden?

8 reacties

 • H de Vries

  2 maanden geleden
  @koekoek: er zijn de laatste 60 jaar al veel te vaak van die "vakministers" geweest die zelf uit de agrarische sector kwamen en alleen maar de wensen van de boeren en hun standsorganisaties uitvoerden. Daardoor zijn de problemen in de sector noujuit ontstaan. Er is te lang en te goed geluisterd naar het boereneigenbelang.
 • E. Lentekind- De Jong

  2 maanden geleden
  Het wordt hoog tijd dat boeren kritisch naar zichzelf kijken in plaats van naar de wereld om hen heen.
 • Martin Bolhuis

  2 maanden geleden
  In de politiek denken ze mensen op een ministerspost te kunnen zetten zonder kennis en kunde van de inhoud. Er zijn legio voorbeelden dat dit chaos en problemen oplevert.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Hij kan gelijk naar Urk rn daarna na Brussel anders hebben we binnenkort geen vissersvloot meer. Of gaan we meemaken dat hij zich eerst maanden moet gaan inlezen en opleidingen moet gaan volgen om de materie te begrijpen.
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Adema heeft geen agrarische achtergrond en is geen vakminister. Wanneer komt er eindelijk eens een minister die met zijn voeten in de kleigrond heeft gestaan, één die weet wat het runnen van een agrarisch bedrijf betekent?