Dode bij brand in flat Haarlem na explosie

Video / UpdateBij een uitslaande brand in een flatgebouw in Haarlem is woensdagavond een dode gevallen. In eerste instantie werd aangenomen dat er geen slachtoffers waren, maar volgens de Veiligheidsregio Kennemerland werd in een van de appartementen een dode aangetroffen.

De brandweer in Haarlem ontruimde het flatgebouw aan de Rudolf Steinerstraat wegens een grote, uitslaande brand. Het ging in totaal om 48 woningen, zei een woordvoerder van de brandweer.

De brand ontstond even voor 23.00 uur woensdagavond op de tweede etage. Een woordvoerder bevestigde dat er een explosie was geweest in een woning. Het is niet duidelijk wat de oorzaak daarvan was. De vier woonlagen erboven en de woningen ernaast moesten worden ontruimd uit voorzorg.

RTV-NH meldt dat de brandweer sinds 23.00 uur aan het blussen was. Even voor middernacht werd het sein brand meester gegeven. De meeste bewoners konden terugkeren naar hun woningen nadat de flat door de brandweer was onderzocht. Volgens lokale media moesten bewoners van acht appartementen voor de nacht elders worden opgevangen.

Volledig scherm
Er is veel rookontwikkeling in de flat aan de Rudolf Steinerstraat in Haarlem. © Brandweer Haarlem Oost

VRK on Twitter

grotebrand #haarlem er is een uitslaande brand op de 2e verdieping van een flatgebouw. De brandweer is begonnen met blussen nadere info volgt woordvoerder is ter plaatse.^dk

 1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
  PREMIUM
  Carnaval 2020

  Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

  De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.