Dode bij brand in flat Haarlem na explosie

Video / UpdateBij een uitslaande brand in een flatgebouw in Haarlem is woensdagavond een dode gevallen. In eerste instantie werd aangenomen dat er geen slachtoffers waren, maar volgens de Veiligheidsregio Kennemerland werd in een van de appartementen een dode aangetroffen.

De brandweer in Haarlem ontruimde het flatgebouw aan de Rudolf Steinerstraat wegens een grote, uitslaande brand. Het ging in totaal om 48 woningen, zei een woordvoerder van de brandweer.

De brand ontstond even voor 23.00 uur woensdagavond op de tweede etage. Een woordvoerder bevestigde dat er een explosie was geweest in een woning. Het is niet duidelijk wat de oorzaak daarvan was. De vier woonlagen erboven en de woningen ernaast moesten worden ontruimd uit voorzorg.

RTV-NH meldt dat de brandweer sinds 23.00 uur aan het blussen was. Even voor middernacht werd het sein brand meester gegeven. De meeste bewoners konden terugkeren naar hun woningen nadat de flat door de brandweer was onderzocht. Volgens lokale media moesten bewoners van acht appartementen voor de nacht elders worden opgevangen.

Volledig scherm
Er is veel rookontwikkeling in de flat aan de Rudolf Steinerstraat in Haarlem. © Brandweer Haarlem Oost

VRK on Twitter

grotebrand #haarlem er is een uitslaande brand op de 2e verdieping van een flatgebouw. De brandweer is begonnen met blussen nadere info volgt woordvoerder is ter plaatse.^dk

  1. Bende rond Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor deze reeks moorden en pogingen

    Bende rond Taghi wordt verantwoor­de­lijk gehouden voor deze reeks moorden en pogingen

    Advocaat Derk Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi (41). De bende rond Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks moorden en pogingen daartoe in de onderwereld. Taghi geldt als absolute hoofdverdachte. Alle lijntjes komen bij hem samen, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Hij is voortvluchtig, evenals zijn vermeende rechterhand, Saïd Razzouki.