Dode en zes gewonden door zwaar ongeluk op A73

videoOp de A73 bij de afslag Wijchen is vanmorgen een dode gevallen en zijn meerdere mensen gewond geraakt door een ongeluk met meerdere voertuigen. De snelweg in noordelijke richting tussen Nijmegen-Dukenburg en Wijchen is volgens Rijkswaterstaat tot zeker 16.30 uur afgesloten.

Bij het ongeval, dat om 09.50 uur plaatsvond, zijn twee vrachtwagens en drie personenauto's betrokken. Een vrachtwagen is gekanteld en ligt overdwars op het wegdek. De weg is bedekt met brokstukken. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat spreekt over een ravage. Van een van de twee personenauto’s is weinig meer over.

Een persoon overleefde de crash niet. Het slachtoffer bevond zich in de achterste auto. Zes anderen raakten gewond, onder wie een zwaargewond. Vier zijn lichtgewond, dat betreft een gezin bestaande uit een man, vrouw en twee kinderen. Zij zaten in een personenauto. Alle zes zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is onbekend. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn ter plaatse. 

Verkeer richting Nijmegen wordt omgeleid via de A67, A2 en A50. Automobilisten die richting Venlo gaan, kunnen ook het best via die snelwegen rijden. Verkeer richting Arnhem moet omrijden via Wijchen (A326). Tussen Wijchen en Beuningen staat een lange file.

De ravage op de A73 is enorm.
Volledig scherm
De ravage op de A73 is enorm. © Tom Hessels
Volledig scherm
© RWS