Volledig scherm
De auto belandde door nog onbekende oorzaak naast de A15 bij Echteld. © Persbureau Heitink

Dode en zwaargewonde bij ernstig ongeluk op A15 bij Echteld, snelweg dicht

Bij een ernstig  eenzijdig ongeluk op A15 ter hoogte van Echteld is een persoon overleden. Dat meldt de politie. Een tweede persoon raakte zwaargewond. 

Ter hoogte van Echteld reed de auto door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Aanvankelijk was gemeld dat er ook een vrachtwagen bij was betrokken, maar dat blijkt niet zo te zijn.

Een woordvoerster van de politie meldt dat er vier mensen in de auto zaten tijdens het ongeval, waaronder de persoon die overleed en de zwaargewonde persoon. Twee personen bleven ongedeerd. Hoe het eenzijdige ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk.  Momenteel doet de politie onderzoek. Naar verwachting duurt dit onderzoek tot ongeveer 20.30 uur.

De Verkeers Informatie Dienst adviseert automobilisten om te rijden over de A59 en A50. 


Vrachtwagen
Een vrachtwagenchauffeur die achter het ongeval reed, heeft de rijbaan geblokkeerd met zijn voertuig. ,,De chauffeur was niet betrokken bij het ongeval, maar heeft zijn voertuig dwars over de weg gezet. Daardoor konden de hulpdiensten naar de slachtoffers’’, laat de woordvoerster weten. 

Volledig scherm
Een traumahelikopter landde bij het ongeval op de A15. © Persbureau Heitink