Dode op camping Zwarte Cross is 18-jarige man uit Vragender

videoHet lichaam dat vanmiddag is gevonden op de officiële camping van de Zwarte Cross is van een 18-jarige man uit Vragender. Dat melden meerdere bronnen aan deze site. Zij bevestigen ook dat hij een natuurlijke dood is gestorven.

De politie doet sinds de vondst van het lichaam vanmiddag onderzoek op de camping van de Zwarte Cross en heeft daar een deel van het terrein voor afgezet. De festivalorganisatie en de politie doen geen mededelingen over het sterfgeval.

,,Zorgvuldigheid staat voorop’’, aldus een politiewoordvoerster. Het is de reden dat niets naar buiten wordt gebracht voordat voor de politie helemaal zeker is van wat er is gebeurd. Ook identiteit, leeftijd en woonplaats worden niet gemeld.

Aangedaan

Op het festivalterrein is het bericht van het overlijden van de man inmiddels doorgedrongen. Op sociale media spreken verschillende bezoekers hun medeleven uit aan nabestaanden. Ook de festivalorganisatie is aangedaan. Woordvoerder Pieter Holkenborg: ,,Wij zijn erg getroffen door het overlijden van deze bezoeker en enorm onder de indruk van deze verschrikkelijke gebeurtenis. Dit is pittig, vooral voor familie en betrokkenen, aan wie wij uiteraard ons medeleven betuigen. Het politieonderzoek is nog in volle gang en daarom is dit alles dat wij kunnen zeggen.”

Vragender ligt om de hoek van het festivalterrein in Lievelde.

De Zwarte Cross, het grootste festival van Nederland, begon donderdag en duurt tot zondag. In totaal worden er zo’n 220.000 bezoekers verwacht.

Volledig scherm
De politie zegt nog niets te weten over de doodsoorzaak. © ANP
 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.