Volledig scherm
© Thinkstock

Doodgereden vrouw A67 bij Asten was 47-jarige Poolse

UpdateZeker vijf mensen hebben zaterdag en zondag gefietst op snelwegen in het land. Bij het Brabantse Asten kwam een Poolse vrouw daarbij om het leven. Ze werd geschept door twee vrachtwagens toen ze fietsend de snelweg overstak en overleed ter plaatse. Drie Syrische vluchtelingen gingen op de fiets over de A67 bij Venlo.

Het gaat om een 47-jarige vrouw uit Polen. Een 31-jarige chauffeur uit Milsbeek zag de vrouw plotseling fietsend de snelweg oversteken. Hij kon haar niet meer ontwijken. Een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Beek en Donk die achter de eerste vrachtauto reed, raakte de vrouw daarna ook.

De Poolse overleed ter plaatse. Haar fiets werd in de middenberm teruggevonden. De politie weet niet waarom de vrouw op de A67 fietste.

De twee chauffeurs zijn opgevangen door de politie. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. De A67 was tussen Asten en Liessel in de richting van Venlo een deel van de nacht afgesloten.

Venlo
Op diezelfde snelweg, ruim dertig kilometer verderop bij Venlo, fietsten drie Syrische vluchtelingen in de nacht van zaterdag op zondag zonder licht over de vluchtstrook. De politie plukte ze van de weg. Ze waren volgens een politiewoordvoerster op weg naar Zaltbommel, een afstand van ongeveer 100 kilometer.

Eerder was nog gemeld dat ze naar het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel wilden fietsen. Dat ligt ruim 200 kilometer van Venlo. Ze belandden op de snelweg omdat de navigatie op hun mobiele telefoon zei dat dit de kortste route was.

Een automobilist waarschuwde de politie, die de Syriërs aanhield en uitlegde dat in Nederland niet op snelwegen gefietst mag worden. Het drietal werd onder politiebegeleiding van de snelweg afgeleid en overgedragen aan de Marechaussee. Daar bleek dat ze in een asielzoekerscentrum in Venlo woonden. Ze konden het bureau vervolgens verlaten.

Op de vluchtstrook van de A15 bij Herveld werd ook een fietser betrapt. Hij had het rijwiel zaterdag gestolen in Tiel en was op weg naar zijn woonplaats Nijmegen. De 35-jarige man is gearresteerd.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement