Bekir E. op de motor. Deze foto staat zowel op zijn eigen account als op een account met de naam Db Leone.
Volledig scherm
Bekir E. op de motor. Deze foto staat zowel op zijn eigen account als op een account met de naam Db Leone. © Facebook

Doodgeschoten 16-jarig meisje Rotterdam werd door verdachte zwart gemaakt op Facebook

Verdachte Bekir E. zou Humeyra Öz herhaaldelijk zwart hebben gemaakt op Facebook. Met een account onder een andere naam zou hij de doodgeschoten Rotterdamse (16 jaar) bijvoorbeeld hebben beticht van diefstal. ,,Stuur een bericht als je haar ziet’’, was zijn oproep.

Humeyra Öz werd gistermiddag op het Rotterdam Designcollege aan de Beukelsdijk in Rotterdam-West doodgeschoten. Zij overleed in de fietsenstalling op de binnenplaats van haar middelbare school. 

‘Db Leone’ - zoals E. zich noemt - beticht haar online onder meer van winkeldiefstal. In het bericht somt hij allerlei persoonlijke informatie op over het meisje, zoals haar school en waar zij woont. Alleen Humeyra's naam wijkt één letter af. 

De politie stelt dat de 31-jarige Bekir E. en de 16-jarige Humeyra ‘bekenden van elkaar waren maar geen familie’. E. vertelde zelf herhaaldelijk dat het meisje zijn ex was. Op foto's is te zien dat hij een gezicht van een vrouw heeft  getatoeëerd op zijn hand. Mensen zien hierin het gezicht van het slachtoffer.

Aangiftes

Volgens bekenden van Humeyra zou zij meerdere keren aangifte tegen Bekir E. hebben gedaan wegens bedreiging. Haar vader zou haar naar school hebben gebracht, omdat de bedreigingen niet stopten. De politie geeft hier geen commentaar op. Wel staat vast dat de Rotterdammer onder toezicht stond van de reclassering na een veroordeling afgelopen zomer.

Op het nepaccount van Db Leone prijken foto’s die ook op het account van Bekir E. staan. Van dezelfde man, dezelfde motor en dezelfde hond. Met zijn eigen account postte E. ook foto’s van de zwarte Opel Signum, waarmee hij gisteren over de Bergselaan in Rotterdam-Noord reed toen hij werd gearresteerd.

Beheerders van de Facebookgroep Turken Bijeen meldden dat E. herhaaldelijk nare berichten over het slachtoffer heeft gepost, die zij dan weer verwijderden. E. reageerde hier verbolgen op. Humeyra was ook zelf actief in deze groep.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!