Doodgeslagen Nederlander op Mallorca is 27-jarige Carlo, verdachte vrijgelaten

De Nederlander die in Mallorca is overleden nadat hij tegen zijn hoofd werd getrapt door een groep landgenoten komt uit Waddinxveen, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een aantal verdachten pakte na de mishandeling halsoverkop het vliegtuig terug naar Nederland en wordt nu gezocht. Eén verdachte die wel kon worden aangehouden, is inmiddels weer vrij.

15 reacties

 • Eric Goedhart

  1 jaar geleden
  Die advocaat Roozemond kent het begrip "territorialiteitsbeginsel" kennelijk niet. Dat verdachten en slachtoffer de Nederlandse nationaliteit hebben doet hier niet terzake. Het misdrijf vond plaats op Spaans grondgebied, dus vervolging wordt ingesteld door het Spaanse OM. Taal is het probleem niet, er zijn tolken zat. Daarnaast is er genoeg bewijsmateriaal. Dus lekker in Spanje berechten, en dáár de gevangenisstraf laten uitzitten. Dit soort gasten moet je levenslang opsluiten.
 • g oostendorp

  1 jaar geleden
  laat ze terecht staan waar de feiten gepleegd zijn, dus in spanje en niet in nederland , mede door een stompzinnige opmerking vd advocaat ""juist gezien de jonge leeftijd vd verdachten"", wat nergens op slaat...zo jong en dan al bedorven van haat...voor mij mogen ze allen dezelfde straf krijgen......jaren in de bajes....
 • B. Noniem

  1 jaar geleden
  Vreselijk, ga je op vakantie om te ontspannen en kom je deze laffe moordenaars tegen. Oog om oog, tand om tand, verder geen aandacht aan besteden.
 • jan WOERTMAN

  1 jaar geleden
  Ja ja de jeugd heeft het zo moeilijk gehad tijdens de coronapandemie ! Wel kunnen ze de beest uit hangen in het buitenland. Gewoon de hele groep uitleveren aan Spanje en daar laten berechten. Advocaat zit nu al te ‘draaien’ . Laat ze maar boeten de helden !
 • Johan Schuurman

  1 jaar geleden
  Wat een ontzettend triest en verdrietig verhaal. Familie en vrienden wens ik alle kracht en sterkte toe om met dit oneerlijke verlies om te kunnen gaan.