Volledig scherm
Een briefje dat op de plek van het ongeluk in Zelhem werd achtergelaten. © anp

Doodrijder 4-jarig jongetje Zelhem in hoger beroep

Rémon W., de 39-jarige man uit Doetinchem die vorig jaar in verwarde toestand een 4-jarig jongetje doodreed bij Zelhem, gaat in hoger beroep. Dat bevestigt zijn advocaat M. Duurtsema. Waarom W. zijn veroordeling aanvecht, wil de raadsman vandaag niet zeggen.

Volledig scherm
Rémon W. © Urban Petra

Drie weken geleden veroordeelde de rechtbank in Zutphen de Doetinchemse automobilist tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging. Justitie had zes jaar cel en tbs geëist. Ook moet hij nabestaanden in totaal 88.000 euro schadevergoeding betalen.

W. kampte met psychische problemen, toen hij op 17 juni 2016 de auto stal van zijn psycholoog, die bij W. thuis op bezoek kwam. Bij een roekeloze inhaalmanoeuvre op de Ruurloseweg bij Zelhem botste hij met hoge snelheid frontaal op een gezin uit Stolwijk, dat na een vakantie terugreed naar huis. Het 4-jarige jongetje was op slag dood. De ouders en een dochtertje raakten gewond.

In de rechtszaal verklaarde W. dat hij naar een kliniek wilde rijden, om opgenomen te worden. De Achterhoeker was een week eerder vrijgekomen uit voorlopige hechtenis.

Volledig scherm
2016-06-17 09:28:05 ZELHEM - Hulpverleners bij een ongeluk met een gestolen auto in het Gelderse Zelhem. De autodief botste bij het inhalen frontaal op een auto met daarin een man, vrouw en twee kinderen. Een van de twee kinderen overleed ter plaatse. ANP NEW UNITED / 122 ACHTERHOEK-NIEUWS © ANP
  1. Zorgen na vondst Anja Schaap: ‘Doodsoorzaak mogelijk nooit duidelijk’
    PREMIUM

    Zorgen na vondst Anja Schaap: ‘Doodsoor­zaak mogelijk nooit duidelijk’

    Het wordt voor pathologen een enorm karwei om de exacte doodsoorzaak van Anja Schaap vast te stellen. Dat meldt Frank van de Goot, de bekende patholoog van Nederland. ,,Deze vrouw heeft waarschijnlijk zo lang in het water gelegen dat eventuele oppervlakkige verwondingen als krassen en bulten al verloren zijn gegaan. Is ze door verstikking om het leven gekomen, dan kun je dat al helemaal niet meer vaststellen.”