Volledig scherm
PREMIUM
Laura Maaskant © Shody Careman

Doodzieke Laura ziet af van behandeling maar omarmt de tijd

Naast Laura Maaskant (21) zit, loopt en ligt een stalker. Al een paar jaar. Hij dringt zich op, probeert zich voortdurend te bemoeien met haar leven. Elke dag. Maar zij negeert hem. Te veel aandacht zou hem maar aanmoedigen.

Dit artikel over Laura Maaskant werd in 2016 gepubliceerd:

In een trendy café in de Amsterdamse buurt De Baarsjes glipt hij op een zonnige frisse middag weer achter haar - en haar onafscheidelijke hond Tirza - naar binnen. Hij schuift een stoel bij. Ze is zich ervan bewust dat wij hem zien, dat we ons ongemakkelijk kunnen voelen door zijn aanwezigheid. Maar Laura Maaskant, 21 jaar geleden geboren in Emmeloord, maakt in woord en lichaamstaal direct duidelijk dat voor dat ongemak en ook discretie geen plaats is. Ze heeft daarvoor niet alle tijd van de wereld meer. Ze is ongeneeslijk ziek. Haar stalker heet 'dood'.

Dankzij het boek Leef! dat zij schreef over haar leven met een zeldzame en agressieve vorm van kanker, de talkshows waarin zij er openhartig over vertelde en de serie Kijken in de ziel van Coen Verbraak de afgelopen maand, is zij zomaar een BN'er geworden. Nu volgt ook een theaterversie van Leef!

 1. Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water

  Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meege­sleurd door water

  Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.
 2. ‘Máxima straalt in japon met speels mini-decolleté van Nederlandse ontwerper Jan Taminiau’
  update

  ‘Máxima straalt in japon met speels mi­ni-decolleté van Nederland­se ontwerper Jan Taminiau’

  De pastelkleurige japon van de Italiaanse ontwerpster Luisa Beccaria die koningin Máxima (48) vorig jaar droeg tijdens Prinsjesdag, staat nog vers in het geheugen gegrift van de bij vlagen kritische modejournalist Josine Droogendijk, gespecialiseerd in de kledingkeuze van de Oranjes. ,,Die te ruim zittende, via internet bestelde, creatie was het tegenovergestelde van flatteus.” Vol lof is de fashionkenner over de combinatie die de echtgenote van Willem-Alexander vandaag aan heeft.