Volledig scherm
PREMIUM
© Özcan Akyol. © Joost Hoving

Door besluiteloosheid van het kabinet klinkt het nu spierballentaal uit Turkije

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

De Turkse overheid heeft bij monde van de minister van Buitenlandse Zaken openlijk aangekondigd dat ze vanaf aanstaande maandag opgepakte IS’ers zal terugsturen naar het land van herkomst.

Op dit moment zitten de barbaren, die zich vrijwillig aansloten bij een moorddadige bende, vergelijkbaar met de fascisten uit de Tweede Wereldoorlog, vast in allerlei gevangenissen en provisorische kampen.

Er wordt in Europa met ongeloof gereageerd op dit dreigement. Turkije gebruikt wel vaker spierballentaal en vermeende sancties als het een misstand aan de kaak wil stellen, niet op de laatste plaats om aan te tonen in welke situatie het land zelf verzeild is geraakt.

Toch zijn die afkeurende geluiden deze keer niet helemaal terecht.

  1. Brech zwijgt, Nicky's zus breekt in de rechtszaal
    LIVE TWITTER

    Brech zwijgt, Nicky's zus breekt in de rechtszaal

    Het OM heeft behalve huid, haar en speeksel van Brech op Nicky Verstappen ook een tot dusver onbekende getuigenverklaring van twee vrouwen die Brech in 1998 hebben zien fietsen met een jongen achterop. Voor het OM is duidelijk dat Brech Nicky ontvoerde, misbruikte en doodde, de rechter voert de druk op. Nicky's zus barstte in huilen uit toen het OM over het misbruik sprak. Volg de zitting via het live twitterverslag onderaan dit artikel.