Volledig scherm
© Twitter Politie Nederland

Door jongens beroofde pakketbezorger blijkt politie

Twee jongens die gisteren in Amsterdam een postbesteller beroofden, kwamen van een koude kermis thuis. De pakjesbezorger was eigenlijk een agent. De twee, 16 en 18 jaar, hebben mogelijk meer overvallen op hun kerfstok. Dat wordt nog onderzocht.

Sinds eind vorig jaar zijn in Amsterdam Zuidoost en omstreken meerdere postbestellers die telefoons kwamen bezorgen overvallen, soms onder bedreiging van een wapen. Het betrof valse bestellingen, met een bezorgadres dat niet het adres van de overvallers zelf was. Politie en justitie besloten na onderzoek actie te ondernemen. 

Gisteren werd een bestelbusje van een reguliere bezorgdienst ingezet, maar met een politieagent achter het stuur. Deze agent werd bij een portiek van een flat aangesproken door een jongen, die vroeg hoeveel hij nog moest betalen en het pakketje probeerde te pakken. 

Die jongen is meteen aangehouden. In de flat werd een tweede jongen opgepakt. Uit onderzoek was gebleken dat ze samenwerkten. Bij huiszoekingen zijn enkele telefoons en een doos met munitie voor een pistool gevonden.

Politie Amsterdam eo on Twitter

AT-er vermomd als postbesteller pakt overvaller https://t.co/73AFBHFHme #AmsterdamZuidoost