Volledig scherm
PREMIUM
Marjolein Akkerman is in het dagelijks leven Humanistisch uitvaarbegeleider: ‘Ik hoop niet dat ik een begrafenisgezicht trek’ © Rob Voss

Doordeweeks bij Scouting Nederland, in het weekend uitvaartbegeleider

Door de week werk je voor de baas. Zet je 's avonds de wekker en prop je 's ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje eromheen. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag. En dan is het weekend; je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend.

Marjolein Akkermans (57) is zorgzaam, attent. Ik krijg thee aangeboden. Koffie. Wanneer ik voor het simpele glaasje water ga, komt ze met kersen aanzetten. ,,Of ik wat wil'', luidt de vraag.

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”