Marjolein Akkerman is in het dagelijks leven Humanistisch uitvaarbegeleider: ‘Ik hoop niet dat ik een begrafenisgezicht trek’
Volledig scherm
PREMIUM
Marjolein Akkerman is in het dagelijks leven Humanistisch uitvaarbegeleider: ‘Ik hoop niet dat ik een begrafenisgezicht trek’ © Rob Voss

Doordeweeks bij Scouting Nederland, in het weekend uitvaartbegeleider

Door de week werk je voor de baas. Zet je 's avonds de wekker en prop je 's ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje eromheen. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag. En dan is het weekend; je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend.

Marjolein Akkermans (57) is zorgzaam, attent. Ik krijg thee aangeboden. Koffie. Wanneer ik voor het simpele glaasje water ga, komt ze met kersen aanzetten. ,,Of ik wat wil'', luidt de vraag.

  1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
    PREMIUM

    Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

    Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”