Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP / AFP

Dramatische situaties in zorginstellingen na verdubbeling vacatures: ‘Zorginfarct’

Het aantal openstaande vacatures in de sector zorg en welzijn is in drie jaar tijd verdubbeld. In het derde kwartaal van dit jaar bleven 67.000 banen onbemand. Met name in de verpleging, verzorging en thuiszorg is het probleem groot.

1 reactie

 • J Verboom

  2 maanden geleden
  Het is niet vreemd dat mensen niet zo graag in de zorg gaan werken, neem de verzorgingshuizen je kan een paar uurtjes in de ochtend werken en de namiddag als het druk is of je krijgt een oproep contract maar een vast contract voor 32 of 36 uur niet omdat ze je niet de gehele dag nodig hebben. Ze hebben het liefst dat je 7 dagen in week werkt en geen privé leven heb in plaats van een normaal contract aan te bieden. Buiten de zorg krijg je wel een normaal contract dus de keuze is snel gemaakt.
 1. Slachtoffer bemoeide zich met onderzoek naar wangedrag politietopman: ‘Vooropgezet plan’
  gerrit van de kamp

  Slachtof­fer bemoeide zich met onderzoek naar wangedrag politietop­man: ‘Vooropge­zet plan’

  Eén van de vrouwen die voormalig ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp heeft beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, heeft zich actief met het verloop van het onderzoek bemoeid. Het gaat om de huidige vrouwelijke directeur van de politiebond, staat in een rapport van een externe commissie, in handen van deze site. Hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries stelt dat de onafhankelijkheid van het onderzoek - dat veel weg heeft van de kwestie-Arib - op het spel staat.