Volledig scherm
Een flat aan de Daalwijk in Zuidoost. © Google Maps

Drie aanhoudingen na fataal schietincident in studentenwoning

Drie personen zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een schietincident in een studentenwoning Amsterdam-Zuidoost, waarbij vannacht een 26-jarige man om het leven kwam. 

Het drietal meldde zich zelf bij de politie. De schietpartij vond in de nacht van maandag op dinsdag plaats in een studentenwoning aan de Daalwijk in Amsterdam- Zuidoost.

De politie kreeg rond 01.00 uur een melding dat er iemand gewond was geraakt in de woning. Het slachtoffer bleek een schotwond in zijn rug te hebben. Hulpverleners hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar hun pogingen mochten niet baten.

Het is nog niet duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld in het huis. De recherche doet onderzoek en loopt daarbij alle scenario’s langs die mogelijk van toepassing zijn met betrekking tot de gebeurtenis van afgelopen nacht in en rond de studentenwoning.

  1. LIVE | GGD’s overspoeld met telefoontjes, honderd hotelgasten Tenerife mogen misschien naar huis

    LIVE | GGD’s overspoeld met telefoon­tjes, honderd hotelgas­ten Tenerife mogen misschien naar huis

    Een Duitser bij wie gisteren het Covid-19-virus werd vastgesteld en waarvan bleek dat hij in Limburg is geweest, was toen nog niet besmettelijk aldus het RIVM. In Duitsland wordt naarstig gezocht naar mensen die met hem en zijn vrouw in contact kwamen. Een militair van de Luftwaffe raakte mogelijk besmet. 23 Nederlanders die in quarantaine zitten in een hotel op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife blijken niet besmet, maar zitten wel 14 dagen in quarantaine. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.
  2. Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Coronavi­rus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Het nieuwe coronavirus grijpt snel om zich heen. In China zijn tot nu toe meer dan tweeduizend dodelijke slachtoffers gevallen, en ook in Europa heeft het Wuhan-virus al enkele levens geëist. Virologen verwachten dat het virus ook Nederland zal bereiken. Waar heb je precies last van als je geïnfecteerd bent met het coronavirus? Hoe weet je het verschil tussen griep en corona? En wat moet je doen als je vermoedt dat je besmet bent geraakt?