Drie doden en twee gewonden, onder wie meisje van 15, bij zwaar verkeersongeluk in Handel

VideoBij een zwaar verkeersongeluk in het Brabantse Handel (nabij Gemert) zijn vanmorgen drie mensen om het leven gekomen. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt voor het ongeluk op de Peeldijk. Twee mensen, een vrouw van 27 en een meisje van 15, zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

 1. Advocaat Nicolette Heijkant: ‘Ik bepaal of ik een prik wil, niet de overheid’
  PREMIUM

  Advocaat Nicolette Heijkant: ‘Ik bepaal of ik een prik wil, niet de overheid’

  Nooit en te nimmer zal Nicolette Heijkant meelopen in protestbetogingen en met rebellerende ‘wappies’ voelt ze ook geen enkele verwantschap. Maar als ongevaccineerde voelt de Dongense advocaat zich wel geroepen om te waarschuwen tegen een overheid die mensen ‘meer en meer’ de vrijheid ontzegt om zelf te beslissen of er een spuit in je arm wordt gezet. ,,In zo’n samenleving wil ik niet wonen.”
 2. Nieuw Nederlands onderzoek: mensen met diabetes hebben lagere levensverwachting

  Nieuw Nederlands onderzoek: mensen met diabetes hebben lagere levensver­wach­ting

  De levensverwachting van mensen met diabetes is flink korter dan die van mensen zonder de ziekte. Dat meldt het Diabetes Fonds op basis van een studie door onderzoeksinstituut Nivel en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is volgens het fonds de eerste keer dat is gemeten hoeveel diabetici in Nederland overlijden. ,,Of je nu diabetes type 1 of type 2 hebt, de kans op overlijden is groter”, concludeert het fonds.