Volledig scherm
TBS Kliniek De Rooyse Wissel © ANP

Drie jaar cel geëist tegen tbs-er om verkrachting van begeleidster

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag drie jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 31-jarige man wegens de verkrachting van een medewerkster van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in het Limburgse Oostrum. 

De man heeft ook zelf bekend zich op 6 mei dit jaar vergrepen te hebben aan zijn persoonlijke begeleidster in de sociotherapeutische afdeling van de kliniek. De jonge vrouw raakte door de verkrachting gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Op 6 mei kreeg de man te horen dat hij voortaan de medewerkster niet meer mocht knuffelen. Dat maakte volgens het OM zo boos dat hij de medewerkster verkrachtte. Zij is sindsdien arbeidsongeschikt en lijdt aan angsten.

Volgens de psychiater heeft de verdachte last van een periodieke explosieve stoornis en heeft hij psychopathische trekken.

  1. Peuter en tiener gewond bij schietincident in Helmond
    UPDATE + VIDEO

    Peuter en tiener gewond bij schietinci­dent in Helmond

    In de Molenstraat in Helmond heeft maandagmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn twee willekeurige slachtoffers gevallen: een 15-jarige fietsster en een 2-jarig meisje raakten gewond. In de Molenstraat is een auto gevonden waarvan de achterruit eruit ligt. In die auto zijn twee kogelgaten gevonden. Er is één verdachte aangehouden, maar die werd later op de avond weer vrijgelaten omdat hij niets met het incident te maken had.