Drie kinderen neergestoken in park in Breda, één jongen zwaargewond

VideoBij een steekpartij in Breda zijn zondagavond rond 21.00 uur twee jongens en een meisje gewond geraakt. De jongeren werden na een korte ruzie bij hun hangplek neergestoken door een voorbijganger in donkere kleding. De dader is nog voortvluchtig. 

De aanval had plaats in het Westerpark, bij de Argusvlinder, waar regelmatig jongeren zitten. Het lijkt erop dat de drie slachtoffers bij één groep hoorden. Het gaat om tieners uit de wijk, van een jaar of 15. 

De jongeren zitten vaker op het bankje. Zondagavond zaten ze er met tien man. Rond 21.00 uur kwamen twee voorbijgangers langs, die bleven staan. Het is de politie nog niet duidelijk of het bekenden waren of niet. Uiteindelijk ontstond ruzie, waarbij één van hen een mes trok en op drie van de kinderen instak. De dader is daarna gevlucht, waarschijnlijk de wijk in. Ook zijn metgezel ging er vandoor. 

In rug gestoken

Eén van de slachtoffers is meerdere keren in zijn rug gestoken. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht, onder begeleiding van een trauma-arts, die met de traumahelikopter ter plaatse was gekomen. Het andere slachtoffer heeft verwondingen in zijn nek en het meisje aan haar been. Deze twee zijn met hun ouders per ambulance naar het ziekenhuis in Breda gebracht.

De politie heeft in de wijk met man en macht naar de dader gezocht. Op basis van eerdere verklaringen van anderen in de groep is het een man die in het donker is gekleed. Hij draagt waarschijnlijk een donkerrode hoody. Het kan zijn dat hij zijn mes nog bij zich heeft, want dat is nog niet gevonden. Aanvankelijk werd vooral in de omgeving gezocht, maar nu de dader de eerste uren niet is gevonden, wordt het zoekgebied verruimd. De politie gaat vooral tips na van mensen die denken een verdachte man met hoody te hebben gezien.

De zeven jongeren uit het groepje die niet gewond zijn geraakt zijn meegenomen naar het politiebureau, waar ze een uitgebreide verklaring hebben afgelegd. Op de plaats waar het allemaal gebeurde is het verder rustig. Nadat de jongeren naar het ziekenhuis en politiebureau waren gebracht, vertrokken de meeste omstanders die naar de chaos kwamen kijken. De politie blijft tot ver in de avond wel bezig met onderzoek.  

Burgemeester Paul Depla van Breda reageerde op Twitter en zei ‘geschrokken en geschokt’ te zijn. ‘Wat een vreselijk bericht dat drie jongeren in het Westerpark worden neergestoken. Net met politie gebeld. Ze zetten alles op alles om dader op te sporen en op te pakken’, aldus Depla.

Grote drukte vlakbij de Argusvlinder, waar drie jongeren zijn neergestoken.
Volledig scherm
Grote drukte vlakbij de Argusvlinder, waar drie jongeren zijn neergestoken. © MaRicMedia / Perry Roovers