De politie van Paramaribo verbrandt een drugvondst
Volledig scherm
De politie van Paramaribo verbrandt een drugvondst © ANP

Drie Nederlanders en zes Belgen aangehouden voor grootschalige cocaïnesmokkel

In een onderzoek naar internationale drugssmokkel tussen Zuid-Amerika en Europa zijn drie Nederlanders aangehouden. Ook in België zijn zes verdachten aangehouden. Dat meldt vandaag de federale politie in België. De aanhoudingen vonden dinsdag al plaats. De Nederlanders worden mogelijk uitgeleverd.

De aangehouden mannen worden verdacht van het meerdere jaren grote hoeveelheden cocaïne smokkelen naar België vanuit Zuid-Amerika. Het gaat in Nederland om een 31-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, een 30-jarige man uit Etten-Leur en een 62-jarige man uit Rotterdam. Er is beslag gelegd op de woning in Ouderkerk aan den IJssel, een luxe auto en de bankrekening van de bewoner. Daarnaast zijn juwelen, 20.000 euro contant geld, horloges en gegevensdragers in beslag genomen.

In België werden meer dan 2 miljoen euro in contant geld, 40 auto’s, 90 motorfietsen, juwelen, diamanten en horloges in beslag genomen. De bende wordt ervan verdacht al meerdere jaren grote hoeveelheden cocaïne in België te importeren vanuit Zuid-Amerika.

De drie verdachten in Nederland zijn woensdag voorgeleid aan de officier van justitie met oog op uitlevering aan België. De rechtbank in Amsterdam beslist daar volgende week over. Allen zitten voorlopig vast. Van de zes verdachten in België zitten er nog vijf vast.

  1. LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.