Volle bak bij concertzaal Paradiso in Amsterdam, op 26 juni. De gasten moesten wel een negatieve uitslag laten zien in de CoronaCheck-app.
Volledig scherm
PREMIUM
Volle bak bij concertzaal Paradiso in Amsterdam, op 26 juni. De gasten moesten wel een negatieve uitslag laten zien in de CoronaCheck-app. © EPA

Drijft coronapas ons voorgoed uiteen? ‘Kan vriendschappen echt kapotmaken’

De komst van de coronapas zet de tegenstellingen tussen de gevaccineerde meerderheid en ongevaccineerden verder op scherp, ziet socioloog Marianne van Bochove. De vraag is of die kloof nog overbrugbaar is.

2 reacties

  • E Goedhart

    1 maand geleden
    De conclusie dat vacccinweigeraars extreem links of rechts, of allochtoon of laag opgeleid zijn, gaat mank. Net als ieder andere ongevaccineerde die ik ken, ben ik hoog opgeleid, zonder enige buitenlandse afkomst, en politiek iets rechts van de middenmoot, sommige links, maar niemand ver uit het midden. Onzin dus. Met anderen ervaar ik geen problemen, als ik uitleg waarom ik niet gevaccineerd wil worden, is er begrip. Polarisatie ervaar ik alleen op social media en in de politiek.
  • J. Albers

    1 maand geleden
    ,,Of je voor of tegen vaccinatie bent, hangt samen met het vertrouwen in de overheid’’, vlgns socioloog van Bochove... Hier zit juist het probleem! Een demissionair kabinet met demissionaire ministers en een kwakkelend beleid zorgen er voor dat er totaal geen vertrouwen in de overheid is. Met hun uitgestreken smoelwerken vertellen ze ons niet met bepaalde partijen te kunnen samenwerken omdat die delen van de samenleving uitsluit. LOL! Ze maken deze 2-deling maatschappij zelf. Vrome Huichelaars.