Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Droevig dat het moet, maar een CO2-budget voor iedereen is een prima idee

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

26 reacties

 • Y bethume

  3 dagen geleden
  Ps : enne...diederik de groot uit mijn verhaal blijkt wel zo'n beetje dat ik het eigenlijk met u eens ben. Inderdaad...je kunt het nog verder wereldwijd trekken.
 • Y bethume

  3 dagen geleden
  Wat mij een prima idee lijkt is dat we durven zien dat het kabinet vooral ook grond nodig heeft om huizen te kunnen bouwen! En...ook een prima idee m.i. is dat er ook veel meer naar andere stikstofprocucerende sectoren wordt gekeken zoals de groot vervuilers als bijv. Tatasteel, de Vliegtuigindustrie etc.
 • G. Schouten

  3 dagen geleden
  Ja Andre, Arend van Faassen blijft jengelen over onze veeboeren, waar hij niets mee heeft en gunt hen allemaal de ondergang. Verdoofd blijft hij hangen in zijn eigen stikstof gelijk. Ik zie liever de grote uitgestrekte polders, zoals de Arkemheen - en de Eempolder met al haar weidevogels en sloten. Waar koeien grazen ipv volgeplant staan met fruitbomen, voor het fruithapje van Arend. Er zijn al voldoende fruitboeren in Nederland.
 • Andre Eggerding

  4 dagen geleden
  @ Arend Faassen, een fruitboom drinkt per dag tussen de 250 en 400 liter per dag. Tot uitschieters van 1000 liter per dag. Is het planten van fruitbomen goed voor de grondwaterstand.
 • G. Schouten

  4 dagen geleden
  Van Katwijk: Het Dunning-Krugereffect wat wilt u daarmee insinueren? Ben ik een zichzelf overschattende luchtfietser. Of mevrouw Barbara Baarsma? Ik voel me niet aangesproken door dit filosofische model. Als er nu meer CO2 geproduceerd wordt dan verbruikt dan hoop ik dat de rijksten der aarde bijv. in het Midden Oosten, hun vele miljarden gaan investeren niet in beton in hun zandbak. Maar aan het irrigeren en aanplanten van miljarden groene CO2 bindende planten en fruitbomen voor Arend.
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’