Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Drukte op de wegen door uittocht Opwekking en terugkerende vakantiegangers

Automobilisten moeten vandaag rekening houden met drukte op de Nederlandse wegen omdat veel mensen terugkeren na het lange pinksterweekeinde. Ook is er een uittocht van bezoekers die bij grote evenementen zoals Opwekking waren.

Veel vakantiegangers brachten de afgelopen dagen langs de kust, op de Waddeneilanden, het zuiden en op de Veluwe door. Ook Duitsland, België en Frankrijk trokken veel Nederlandse toeristen. Dat vertaalt zich nu naar de actuele verkeerssituatie. Op de A50 staat het ter hoogte van Apeldoorn vast door een aanrijding. Hier zijn twee rijstroken afgesloten. Dit duurt vermoedelijk nog tot 16.30 uur. 

Ook op de A28 staat het vast. Tussen 't Harde en Harderwijk is de linkerrijstrook dicht na een ongeval. Hier heeft het verkeer drie kwartier vertraging. Ook verderop tussen Strand Horst en Amersfoort Vathorst moet het verkeer rekening houden met vertraging. Op de A1 van Apeldoorn naar Amsterdam is het langzaam rijden tussen Stroe en Hoevelaken. Ook op de N50 van Emmeloord naar Zwolle is het druk: tussen Ens en Kampen-Noord staat 3 kilometer file. 

Ook vonden er tijdens Pinksteren diverse evenementen plaats waaronder Opwekking, Pinkpop, de North Sea Regatta en de Pinksterraces op Zandvoort.

De ANWB verwacht vanaf het middaguur toenemende drukte op de wegen door de terugkerende vakantiegangers.

  1. LIVE | Rookbommen gegooid bij intocht Sint in Den Bosch: 'Schaam je kapot!’
    PREMIUM

    LIVE | Rookbommen gegooid bij intocht Sint in Den Bosch: 'Schaam je kapot!’

    Demonstranten voor en tegen zwarte piet lieten vandaag luidkeels van zich horen tijdens de intocht van Sinterklaas in Den Bosch en zorgden voor een grimmige sfeer. Pro-pietengroepen scandeerden ‘Schaam je kapot!’ naar het Kick Out Zwarte Piet-vak en er werden rookbommen gegooid. In de Brabantse hoofdstad zijn een paar honderd agenten op de been, onder wie leden van de Mobiele Eenheid. Er is één aanhouding verricht toen iemand een steen naar een politiebus gooide