Duitsers negeren oproep en komen gewoon naar Nederland

videoVakantie vieren in een stacaravan, klussen aan de boot of gewoon een bloemetje halen voor een jarige schoonvader. De marechaussee spreekt Duitsers bij de grens aan dat vooral níet te doen. Maar velen rijden toch gewoon door, blijkt tijdens een controle bij de Roermondse overgang.

,,Het is echt niet verstandig om nu naar Nederland te gaan.’’ De stem van marechaussee Christian Stahmer klinkt dwingender als hij op de N280 bij Roermond voor de tweede keer aan een Duitse familie moet uitleggen dat reizen zonder dringende noodzaak niet de bedoeling is in de strijd tegen het coronavirus. Op het dak van de auto staan vier fietsen. In de auto zitten een vader, moeder en twee kinderen die naar een tv-scherm turen dat bevestigd is aan de hoofdsteun.

  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.