Hollandse Hoogte / Phil Nijhuis
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Phil Nijhuis

Duizenden horecazaken willen terrassen opengooien, politiebond heeft begrip voor ondernemers

PollEen actiegroep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept collega’s op om dinsdag 2 maart massaal de terrassen open te gooien en gasten te ontvangen. Horecabazen melden dat de grens is bereikt en dat het besluit van het kabinet om de zaken nog langer dicht te houden niet langer houdbaar is. De Nederlandse Politiebond (NPB) heeft begrip voor het plan. ,,De horeca en dit voorstel hebben onze sympathie”, zegt hoofdbestuurder Koen Simmers tegen deze site.

6 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  @Arthur Hienen, Inderdaad, het niet aanspraak maken op een plek op de IC geldt ook voor mensen die: - Roken - Overmatig alcohol drinken - Overgewicht hebben door ongezond voedsel en leefgewoonten - Onnodige risico's nemen; bungee jumping, carten en dat soort onnodige sporten - Leven, daarbij risico hebben op allerlei onverwachte uitkomsten.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  In 1e instantie vondt ik dat ht kabinet het goed aanpakte maar nu? Er zijn teveel tegenstrijdigheden wat wel en niet mag, teveel niet nagekomen beloftes en de zogenaamde "hulp" van de overheid is voor 75% een wassen neus. Als ik kijk wat er buiten gebeurd worden er nu teveel foute beslissingen genomen en regels opgelegd. En nee, ik ben geen wappie, ben een risico geval dus uiterst voorzichting deze tijd, maar ik geef de Horeca groot gelijk. Terrassen open!
 • esther vd hoeven

  2 maanden geleden
  Ik geef ze groot gelijk, alles open op gepaste manier, kan best of straks is dit land naar de klote. De horeca heeft al zoveel aangepast, schermen, bij de restaurants en ga zo maar door. Dus open die zooi
 • Arthur Hienen

  2 maanden geleden
  Hoop dat iedereen die de regels overtreed OOK afziet van een plek op de IC En andere voor laat gaan bij de SEH die wel netjes wachten op een vaccinatie
 • peter Olthoff

  2 maanden geleden
  We worden al een jaar lang bij de benen genomen. Alles is met voorbedachte raden. Iedere ondernemer gooi open de tent.
 1. Harde schijf met gegevens 30.000 mensen gestolen uit belastingpand gemeente Amsterdam

  Harde schijf met gegevens 30.000 mensen gestolen uit belasting­pand gemeente Amsterdam

  In het pand van de gemeentelijke dienst Belastingen Amsterdam is een harde schijf gestolen uit een computer die wordt gebruikt voor het scannen van inkomende poststukken. Dat schrijft wethouder Victor Everhardt (financiën) in een brief aan de gemeenteraad. De schijf bevat scans van documenten die in de periode juli 2020 tot en met maart 2021 per post zijn gestuurd door circa 30.000 belastingplichtigen.
 1. Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen
  Play

  Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen

 2. Gevaccineerde oma: 'Knuffelen moeten we écht weer leren'
  Play

  Gevacci­neer­de oma: 'Knuffelen moeten we écht weer leren'