Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Rob Voss

Een dag na ontslag Kaag begreep Ank Bijleveld nog steeds niet waarom ze zou moeten vertrekken

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

6 reacties

 • Harrie Oosterom

  1 maand geleden
  Hallo Yvonne Veld, u heeft denk ik enkel lage kasten in huis? Trololol....
 • Nico van de Kamp

  1 maand geleden
  Waar slaat dit op? De wenkbrauwen schuiven mij achterover de kruin van verbazing! Nee dan kun je beter een Zijlstra hebben die bij Poetin op bezoek is geweest, of ene Ivo Opstelten of Menno Snel "...dan bellen ze toch gewoon de belasting telefoon..." En zo kan ik nog wel even doorgaan en allemaal onder Rutte. Ik heb de Duitse politiek niet zo nauw gevolgd maar volgens mij zijn ze aardig gek met frau Merkel en anders geef dan aan waar ze gefaald heeft. En dan hebben we nog Jacinda Aderen - NZ!!!
 • Jeroen Oosterlaar

  1 maand geleden
  Hey Yvonne, grappig dat jij je dit keer persoonlijk aangesproken voelt. Geeft niks hoor, koester je emoties zou ik zeggen. Heb je de documentaire nog gekeken die ik je aangeraden heb?
 • Yvonne Veld

  1 maand geleden
  Julius: Wow, wat een testeronhaantje ben jij, zeg, leef je nog in de prehistorie? Doen manlijke (wereldleiders) als Rutte, Trump, Poetin, Erdogan, Bolsinaro, enz., het zoveel beter voor de eigen- en wereldbevolking? Kijk waar ons kabinet al maanden staat. Ego Rutte heeft er blijkbaar geen actieve herinneringen aan. Waar zijn de vrouwen in jouw optiek dan wel goed voor? Zonder vrouw was jij er niet, maar misschien was dat ook wel beter geweest.
 • Julius Bruins

  1 maand geleden
  We moeten nu natuurlijk niet gaan huilen om de gevolgen van de Grondwetswijziging van 1917 en die idiote initiatiefwet van Marchant van 1918. Wij hebben zelf het onheil over ons afgeroepen door vrouwen actief en passief kiesrecht te geven. Politiek gezien zijn het gewoon kneuzen, de voorbeelden uit de laatste decennia zeggen genoeg, vrouwen zijn gewoon een politiek drama, zelfs in Duitsland beginnen ze er nu ook achter te komen, Frau Merkel heeft Duitsland verkwanseld. Terug naar voor 1917
 1. Kaag formeert vrolijk verder: is haar positie aan de onderhandelingstafel beter geworden?
  PREMIUM
  5 vragen

  Kaag formeert vrolijk verder: is haar positie aan de onderhande­lings­ta­fel beter geworden?

  Het onstuimige ontslag van demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag - en daarop dat van Defensieminister Ank Bijleveld - laat een gehavend kabinet achter. Hoewel Kaag niet meer regeert, blijft ze wél D66-leider en aanvoerder van de Tweede Kamerfractie. Morgen en overmorgen meldt ze zich in Hilversum, waar ze samen met VVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Wopke Hoekstra onderhandelt over een nieuw kabinet.