In de lesmethodes die Van Berkel onderzocht was er één die vijf pagina’s aan de gebeurtenissen in Srebrenica besteedde. Veel vaker ging het om een halve pagina of minder.
Volledig scherm
PREMIUM
In de lesmethodes die Van Berkel onderzocht was er één die vijf pagina’s aan de gebeurtenissen in Srebrenica besteedde. Veel vaker ging het om een halve pagina of minder. © Koen Verheijden

Een genocide, maar de leraar weet van niks: ‘Misschien is het nog te kort geleden’

25 JAAR geledenDe genocide op Bosnische moslims in Srebrenica was de grootste massamoord in Europa na de Tweede Wereldoorlog. Toch krijgt het drama maar summier aandacht in de Nederlandse geschiedenisboeken.

  1. Nederlands meisje (6) dood gevonden in vakantiepark: 'De familie was net aangekomen’
    UPDATE

    Nederlands meisje (6) dood gevonden in vakantie­park: 'De familie was net aangekomen’

    Een 6-jarig meisje van een Nederlands gezin is vanmiddag dood aangetroffen in het Belgische vakantiepark Molenheide in Houthalen-Helchteren, vlakbij de Limburgse grens. Het kind was circa twintig minuten vermist en is vermoedelijk overleden aan de gevolgen van een val. ,,Het meisje is door een nog onbekende oorzaak gestruikeld en kwam daarbij lelijk terecht. Het is allemaal heel snel gegaan”, zegt een woordvoerder van het park tegen deze site.