Een leven lang streed Peter R. de Vries tegen onrecht, tot het hemzelf trof

1956-2021Peter R. de Vries begon als misdaadverslaggever, maar werd een merk. Als beroepsexpert, tv-maker, hulpverlener, privé-rechercheur en vertrouwenspersoon speelde hij decennialang een sleutelrol in de Nederlandse misdaadbestrijding en de media. Over een ‘nationale held’ met veel petten en nog meer vijanden. En een klein hartje. 

 1. Straffeloos A12 bezetten leidt tot frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’
  1587 arrestaties
  3

  Straffe­loos A12 bezetten leidt tot frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’

  Binnen de politie is grote frustratie ontstaan over het feit dat het blokkeren van de A12 in Den Haag zonder strafrechtelijke consequenties blijft. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de bijna 1600 aangehouden klimaatactivisten niet te vervolgen vanwege het ‘vreedzame karakter’ van de de demonstratie. ,,Dan hoeven we de volgende keer niet op te komen draven”, klinkt het cynisch uit de mond van een politieagent.
  Den Haag
 2. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (64) overleden na aanslag
  Play

  Misdaadver­slag­ge­ver Peter R. de Vries (64) overleden na aanslag

  Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is vandaag overleden, nadat hij vorig week op straat werd neergeschoten. ‘Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar’, staat in een verklaring van zijn partner en familie. Hij is 64 jaar geworden.