Volledig scherm
PREMIUM
De boerderij in Ruinerwold waar de vader met zijn vijf kinderen ‘ondergedoken’ zat. © Videostill

‘Eén lichtpuntje: vijf kinderen waren ten minste samen’

Dat de jarenlange opsluiting een enorme impact moet hebben gehad op de inmiddels volwassen kinderen in de Drentse boerderij staat volgens orthopedagoog Mariëlle Beckers buiten kijf. Toch hoeft de situatie van de vijf niet uitzichtloos te zijn.

Net als de rest van Nederland heeft Beckers een en al vragen bij het verbijsterende verhaal van het gezin dat al negen jaar leefde in een schuilruimte in een Drentse boerderij. Hoe het kon dat de vijf nergens gemist werden? Hoe het kon dat de situatie maar voortduurde? Hoe ze het zonder medische zorg gered hebben? Een ding staat volgens haar vast: de situatie van dit gezin moet eerst in alle rust in kaart gebracht worden. ,,Ik begrijp dat ze samen naar een vakantiepark zijn gebracht. Dat lijkt me de juiste beslissing. Je wilt zo’n gezin niet uit elkaar halen.’’ 

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.