Het lokbusje staat in Hilvarenbeek op de parkeerplaats bij de Jumbo. Rechts projectleider Mitchel Verregghen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het lokbusje staat in Hilvarenbeek op de parkeerplaats bij de Jumbo. Rechts projectleider Mitchel Verregghen. © Pix4Profs / Joris Buijs

Een maand lang reed dit nep-drugsbusje als test rond en slechts één man belde de politie: ‘Dit is zorgelijk’

Een wit busje, geparkeerd zoals criminelen dit doen om drugsafval te dumpen. Van Tilburg tot Haaren en van woonwijk, tot winkelcentrum en buitengebied. Zou het opvallen? Niet dus. En dat is zorgelijk, meent de politie.

8 reacties

 • Alex Wijn

  1 maand geleden
  Als je ambachtelijk bezig bent, dan denk je bij dit soort masker en een paar handschoenen aan iemand die bijvoorbeeld airbrusht. Er zijn meer mensen die voor 'gewoon werk' dit soort gereedschap gebruiken. Ik zou hier aan de hand van trefwoord "witte bestelbus, roestvlek, handschoen, masker" nog niets achter zoeken – nu na lezen van dit artikel eerder. Bovendien kijk ik ook niet per se in andermans voortuigen. Vandaar verbaast me de magere reactie niet.
 • P Kuijper

  2 maanden geleden
  Tuurlijk belt men niet. Als je auto uit elkaar wordt gehaald op de oprit en aangifte doet gebeurt er ook niets. Het tij moet keren. Serieuze zaak maken van elke aangifte!
 • R.

  2 maanden geleden
  Doet de politie ook zulke dingen? Ik zie ze op tv alleen maar mensen in elkaar slaan met lange stokken.
 • toon Brands

  2 maanden geleden
  Ik begrijp wel dat men niet belt. Aangifte doen bij inbraak is moeilijk. Sporenonderzoek bij duidelijk aanwezige sporen gebeurt ook niet. Politie rijdt vaak veel te hard. Haalt in waar 't nier mag. Rijdt door rood. Ze zijn veel te druk denk ik.
 • Roel Akkerman

  2 maanden geleden
  Pffff de politie is nog al vriendelijk bereikbaar. Afgezien nog dat ze regelmatig muggenziften en gebrek aan inlevingsvermogen hebben kunnen ze doorgaans niets voor je betekenen.
 1. Dood van Sjaak (72), die pas zijn partner verloor aan corona, schokt dorp: ‘Hij heeft zoveel verdriet gehad’
  beloning uitgeloofd

  Dood van Sjaak (72), die pas zijn partner verloor aan corona, schokt dorp: ‘Hij heeft zoveel verdriet gehad’

  De bejaarde man die vorige week bij een inbraak is gedood in zijn woning in Berkhout, was pas weduwnaar geworden. De 72-jarige Sjaak Groot verloor zijn partner aan het coronavirus, zo maakte de politie vanavond bekend in Opsporing Verzocht. Dorpsgenoten van het slachtoffer, in het dorp ome Sjaak genoemd, zijn verbijsterd door zijn gewelddadige dood. ,,Dat iemand zoiets doet, voor een paar rotpapiertjes. Je wordt toch gek van zulke gasten?”
 2. VS viert voor het eerst einde slavernij als nationale feestdag, ook in Nederland kleine stappen gezet

  VS viert voor het eerst einde slavernij als nationale feestdag, ook in Nederland kleine stappen gezet

  Juneteenth was gisteren voor de eerste keer in de Verenigde Staten een nationale feestdag. Er wordt gevierd dat op 19 juni 1865 tot slavernij gedwongen Afro-Amerikanen in Texas te horen kregen dat ze vrij waren. Voor veel witte Amerikanen was dit een onbekende viering, totdat de Amerikaanse president Joe Biden woensdag een wetsvoorstel tekende om van Juneteenth een nationale feestdag te maken.