Volledig scherm
PREMIUM
© Nynke de Jong. © Joost Hoving

Eén opmerking van Frits Spits bleef hele weekend hangen

columnNynke de Jong schrijft vier keer per week over wat haar bezighoudt.

Wie heeft er dit weekend niet een diepe zucht geslaakt bij het lezen van het interview dat Anniek van den Brand hield met radiopresentator Frits Spits? Frits, de man die zichzelf aan zijn eigen haren uit het moeras trekt nu zijn Greetje er al een jaar niet meer is. Die eerlijk en oprecht vertelt hoe het gaat, die geen mooi weer speelt. Het gaat gemiddeld, de glans is er heel duidelijk vanaf. Frits wil over Greetje praten, want zo blijft zij bij hem. En dus schreef hij een boek over haar, en over rouw, en over de liedjes die daar volgens hem bij passen.

Eén opmerking uit het geweldige gesprek resoneerde het hele weekend in mijn hoofd. “Dat het gewone heel speciaal wordt, dat is het mooie van van elkaar houden. Daar gaat het in het dagelijks leven veel te weinig over, dat zie ik nu heel scherp.”

  1. Zorgpremies omlaag bij grote verzekeraars en tóch zijn veel mensen duurder uit
    VIDEO

    Zorgpre­mies omlaag bij grote verzeke­raars en tóch zijn veel mensen duurder uit

    VGZ verlaagt zijn zorgpremie met 1 euro tot 119,95 euro per maand, maakt de zorgverzekeraar vandaag bekend. Zilveren kruis doet daar met een verlaging van 1,50 nog twee kwartjes bovenop. Zorgverzekeraar CZ rekt de verlaging zelfs op tot 3,85 euro, naar 120,95 euro per maand. Alleen doordat de korting op de collectieve verzekering deels wordt afgeschaft, zullen veel verzekerden uiteindelijk tóch meer kwijt zijn als zij bij hun huidige verzekering blijven.