Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Politie Amsterdam

Een vrouw en vier mannen aangehouden in Amsterdam tijdens opname rapvideo

Bij opnames van een videoclip heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag in Amsterdam een vuurwapen en een gordel met hagelpatronen gevonden. Vijf personen, in de leeftijd tussen 19 en 23 jaar uit Amsterdam, Diemen en Terneuzen, zijn aangehouden. 

De opnames vonden plaats op een afgelegen parkeerplaats aan de Larikslaan in de nieuwbouwwijk IJburg. Agenten zagen rond 01.50 uur twee voertuigen geparkeerd staan op een afgelegen stuk van de straat. Rond de auto waren vijf personen bezig. 

Bij navraag bleek dat ze bezig waren met opnamen voor een rapvideo. De groep werd gecontroleerd en hun auto’s doorzocht. Agenten vonden in de nabijheid van de voertuigen een vuurwapen en een gordel met hagelpatronen.

Rekwisieten

De politie kan niet zeggen of de verboden wapens werden gebruikt als rekwisieten voor in de video. ,,Dat is onderdeel van het onderzoek”, zegt politiewoordvoerder Nabil Ou-Aissa.

In totaal zijn vijf personen aangehouden. Het gaat om een vrouw (19, Terneuzen), twee 22-jarige mannen (Terneuzen en Amsterdam), een 20-jarige man (Diemen) en een 23-jarige man (Amsterdam). Zij zitten allemaal nog steeds vast. 

‘Geen reden’

De politie meldt dat het gebruik van (nep)wapens alleen maar ellende kan opleveren. Ou-Aissa: ,,Als de politie hoort van mogelijk vuurwapengevaarlijke personen, dan gaan er allemaal procedures draaien. Wij moeten dan met vuurwapen in de aanslag deze verdachten benaderen. Dat houdt in dat we mogelijk schoten lossen als bevelen niet worden opgevolgd.”

Volgens de woordvoerder leveren zulke situaties louter gevaar op voor agenten, burgers en de mogelijke vuurwapenbezitters zelf. ,,Er is werkelijk geen reden te bedenken om met vuurwapens in de weer te gaan.” 

Bij de aanhouding in IJburg afgelopen weekend zijn overigens geen wapens getrokken. Agenten zagen het groepje rond de auto’s hangen op een verlaten parkeerplaats en vonden de illegale spullen pas later.

Dode bij opname clip

In januari kwam een 26-jarige man in Amsterdam nog om het leven bij opnames van een videoclip. De verdachte verklaarde het slachtoffer, een goede vriend, ongewild in zijn rug te hebben geschoten. De opname vond plaats in een flat in Amsterdam-Zuidoost. 

Bekijk hier onze meest bekeken video's.