Volledig scherm
Deelnemers aan de '1000 soortendag' op de Marker Wadden. © Natuurmonumenten

Eerste zoogdieren gespot op Marker Wadden

Op de vijf eilanden van de Marker Wadden zijn de eerste zoogdiersoorten waargenomen. Het gaat om vier verschillende soorten vleermuizen, meldt Natuurmonumenten. 

Het zijn de gewone dwergvleermuis, de kleine dwergvleermuis, de ruige dwergvleermuis en de laatvlieger.

Vandaag was het de '1000 soortendag' waarop negentig onderzoekers planten- en diersoorten telden op de nieuwe waddeneilanden. De onderzoekers zagen 50 verschillende vogelsoorten en 120 plantensoorten. Ook zijn veel verschillende insecten en bloemen gezien.

Het hoofdeiland van de Marker Wadden is sinds september vorig jaar te bezoeken. De vijf eilanden zijn aangelegd met slib uit het Markermeer en moeten de biodiversiteit in de regio verbeteren. Tegelijkertijd wordt zo ook het water in het meer schoner.

Volledig scherm
De gewone dwergvleermuis. © Shutterstock
  1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
    Zeven gewonden

    Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

    Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.