Shawn Rabati Mahmoud, eigenaar van de getroffen Biedronka in Heeswijk-Dinther.
Volledig scherm
PREMIUM
Shawn Rabati Mahmoud, eigenaar van de getroffen Biedronka in Heeswijk-Dinther. © Bart Meesters

Eigenaar Poolse super Heeswijk-Dinther overtuigd: ‘Aanslag op mijn winkel lijkt vergissing’

videoShawn Rabati Mahmoud, eigenaar van supermarkt Biedronka in Heeswijk-Dinther, is er steeds meer van overtuigd dat de aanslag op zijn zaak in de ochtend van 8 december een vergissing is geweest. Wel waarschuwt hij voor de zaak die twee andere eigenaren in Schijndel willen beginnen. 

 1. Opnieuw explosie bij Poolse supermarkt van zelfde eigenaar, nu in Tilburg
  Play
  VIDEO

  Opnieuw explosie bij Poolse supermarkt van zelfde eigenaar, nu in Tilburg

  Bij de Poolse supermarkt Warszawa XL aan het Paletplein in Tilburg is in de nacht van zondag op maandag rond drie uur een explosief afgegaan. Daardoor is brand uitgebroken; er zijn geen mensen gewond geraakt. Het is de vijfde aanslag op een Poolse supermarkt in korte tijd, de vierde op een zaak van dezelfde eigenaar. Die in Aalsmeer en Beverwijk waren eveneens van de familie Mahmoed. De familie uit scherpe kritiek op de politie: ,,Waarom is er niet meer bekend?”
 2. Aanslag op Poolse supermarkt staat ‘niet op zichzelf en had veel erger kunnen aflopen’
  Play
  tweede nacht op rij

  Aanslag op Poolse supermarkt staat ‘niet op zichzelf en had veel erger kunnen aflopen’

  Bij een explosie in het winkelcentrum Beverhof in het Noord-Hollandse Beverwijk is vanochtend kort na 05.00 uur de achtergevel van een Poolse supermarkt fors beschadigd. Er zijn geen slachtoffers of gewonden. De getroffen winkel heeft dezelfde naam als de twee Poolse supermarkten waar gisterochtend ook een explosie plaatsvond: Biedronka. ,,Mijn man en ik zaten rechtop in bed. Alles trilde in huis.” De burgemeester van Beverwijk spreekt van een aanslag.