Volledig scherm
Politie bij de monstertruck die tijdens een evenement in het publiek gereden is. © anp

Einde aan strafzaak monstertruckdrama: stuntman trekt cassatie in

Monstertruckchauffeur Mario Doornink moet de gevangenis in. Hij trekt zijn cassatie bij het Gerechtshof Arnhem in. Dat betekent dat er geen beroep meer mogelijk is tegen de gevangenisstraf van vijftien maanden, die hem eerder werd opgelegd.

Daarmee komt er een einde aan de strafzaak tegen de monstertruckchauffeur, die door de rechtbank verantwoordelijk wordt gehouden voor het drama in Haaksbergen waarbij drie doden en tientallen gewonden vielen. Het is eind deze maand vijf jaar geleden dat Doornink tijdens een stuntshow met zijn monstertruck het publiek in reed.

Dood door schuld

De rechtbank in Almelo veroordeelde Doornink in 2016 tot vijftien maanden cel en een rijontzegging van vijf jaar, vanwege dood door schuld. De stuntman ging in hoger beroep, maar de nieuwe behandeling van de zaak leverde Doornink opnieuw een gevangenisstraf van vijftien maanden.

Tijd kopen

In een interview met deze krant, vorig jaar, zei de stuntman uit Vijfhuizen met zijn cassatie onder meer tijd te willen kopen. Om zijn zoon, die inmiddels 18 jaar is, voor te bereiden op de overname van zijn bedrijf. 

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.