Volledig scherm
Peter B. (58) uit Bennekom voor de rechtbank in Utrecht. © Nicole van de Hout

Eis: 3,5 jaar cel voor nep-patholoog Dr. Bones uit Bennekom

BENNEKOM - Tegen Peter B. uit Bennekom, die zich ten onrechte voordeed als arts en patholoog, is dinsdagmiddag 4 jaar cel geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Voor die voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van vijf jaar. De Officier van Justitie acht bewezen dat B. zich in vier gevallen schuldig heeft gemaakt aan oplichting en valsheid in geschrifte.

Meest dramatisch onderdeel in de zaak, is dat de Bennekommer nabestaanden heeft bijgestaan van de destijds 20-jarige Iris Claassen uit Deurne. Zij kwam als enige Nederlandse om bij de vliegramp in Frankrijk met Germanwings, in 2015. B. werkte destijds bij het Britse reddingsbedrijf Kenyon als patholoog. De ouders van Iris twijfelen nu sterk aan alles wat B. destijds heeft geregeld voor hen. Zo gaf hij een jas en een haarlok van Iris.

B. (58), ook wel bekend als Dr. Bones, liep in 2015 tegen de lamp toen hij als forensisch arts aan de slag ging bij GGD Gelderland-Midden. Daar bleek dat hij geen bloeddrukmeter kon bedienen. De GGD trok daarop aan de bel bij de Politieacademie in Apeldoorn, waar B. gastdocent was in hoedanigheid van patholoog. Uit onderzoek bleek dat zijn universitair diploma vals was.

 Onze verslaggever Niek Opten is bij de rechtszaak aanwezig. Lees hieronder zijn Twitterverslag:

 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.