Volledig scherm
Peter B. (58) uit Bennekom voor de rechtbank in Utrecht. © Nicole van de Hout

Eis: 3,5 jaar cel voor nep-patholoog Dr. Bones uit Bennekom

BENNEKOM - Tegen Peter B. uit Bennekom, die zich ten onrechte voordeed als arts en patholoog, is dinsdagmiddag 4 jaar cel geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Voor die voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van vijf jaar. De Officier van Justitie acht bewezen dat B. zich in vier gevallen schuldig heeft gemaakt aan oplichting en valsheid in geschrifte.

Meest dramatisch onderdeel in de zaak, is dat de Bennekommer nabestaanden heeft bijgestaan van de destijds 20-jarige Iris Claassen uit Deurne. Zij kwam als enige Nederlandse om bij de vliegramp in Frankrijk met Germanwings, in 2015. B. werkte destijds bij het Britse reddingsbedrijf Kenyon als patholoog. De ouders van Iris twijfelen nu sterk aan alles wat B. destijds heeft geregeld voor hen. Zo gaf hij een jas en een haarlok van Iris.

B. (58), ook wel bekend als Dr. Bones, liep in 2015 tegen de lamp toen hij als forensisch arts aan de slag ging bij GGD Gelderland-Midden. Daar bleek dat hij geen bloeddrukmeter kon bedienen. De GGD trok daarop aan de bel bij de Politieacademie in Apeldoorn, waar B. gastdocent was in hoedanigheid van patholoog. Uit onderzoek bleek dat zijn universitair diploma vals was.

 Onze verslaggever Niek Opten is bij de rechtszaak aanwezig. Lees hieronder zijn Twitterverslag:

 1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

  Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

  Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.
 2. ‘Afperser bombrief lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven’
  PREMIUM

  ‘Afperser bombrief lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven’

  Een papieren zakje met een aanzicht van Delft, een 9 volt-batterij en een opmerkelijke handtekening. Het zijn drie sporen die de afperser achterliet in tien bombrieven. De politie hoopt dat iemand aanslaat op deze opvallende combinatie en hen zo dichter bij de dader brengt. Maar waarom gebruikte de dader juist dit? Deze afperser lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven, zeggen experts.