Volledig scherm
Peter B. (58) uit Bennekom voor de rechtbank in Utrecht. © Nicole van de Hout

Eis: 3,5 jaar cel voor nep-patholoog Dr. Bones uit Bennekom

BENNEKOM - Tegen Peter B. uit Bennekom, die zich ten onrechte voordeed als arts en patholoog, is dinsdagmiddag 4 jaar cel geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Voor die voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van vijf jaar. De Officier van Justitie acht bewezen dat B. zich in vier gevallen schuldig heeft gemaakt aan oplichting en valsheid in geschrifte.

Meest dramatisch onderdeel in de zaak, is dat de Bennekommer nabestaanden heeft bijgestaan van de destijds 20-jarige Iris Claassen uit Deurne. Zij kwam als enige Nederlandse om bij de vliegramp in Frankrijk met Germanwings, in 2015. B. werkte destijds bij het Britse reddingsbedrijf Kenyon als patholoog. De ouders van Iris twijfelen nu sterk aan alles wat B. destijds heeft geregeld voor hen. Zo gaf hij een jas en een haarlok van Iris.

B. (58), ook wel bekend als Dr. Bones, liep in 2015 tegen de lamp toen hij als forensisch arts aan de slag ging bij GGD Gelderland-Midden. Daar bleek dat hij geen bloeddrukmeter kon bedienen. De GGD trok daarop aan de bel bij de Politieacademie in Apeldoorn, waar B. gastdocent was in hoedanigheid van patholoog. Uit onderzoek bleek dat zijn universitair diploma vals was.

 Onze verslaggever Niek Opten is bij de rechtszaak aanwezig. Lees hieronder zijn Twitterverslag:

  1. Efteling-bezoekers uur lang (!) bovenin vast in Baron 1898: 'Ik ga hier nooit meer in’

    Efteling-bezoekers uur lang (!) bovenin vast in Baron 1898: 'Ik ga hier nooit meer in’

    Een bewogen middag voor een groepje achtbaanfanaten in de Efteling. Door een technische storing kwamen zij op het allerhoogste punt van Baron 1898 vast te zitten. Dat gebeurde vlak voor het punt waar de divecoaster een vrije val naar beneden maakt. Pas na een uur konden de bezoekers veilig geëvacueerd worden. Het komt zelden voor dat bezoekers zo lang en op zulke hoogte in een attractie vast blijven zitten.