Maaike Piet ging weg bij Twentse Zorgcentra. Een heftig incident bezorgde haar een trauma.
Volledig scherm
PREMIUM
Maaike Piet ging weg bij Twentse Zorgcentra. Een heftig incident bezorgde haar een trauma. © Reinier van Willigen

Elke dag werd Maaike op haar werk geschopt, geslagen of bespuugd: ‘Magnetrons vlogen door de kamer’

Een breekijzer rakelings langs je gezicht, een volle afvalbak die naar je toe wordt gesmeten of aan je haren meegesleurd worden; wie in de gehandicaptenzorg werkt, krijgt het soms zwaar te verduren. „Ik hoop dat er meer aandacht komt voor veiligheid en nazorg voor medewerkers”, zegt een inmiddels oud-medewerker.

20 reacties

 • E.M. Bol-es

  2 maanden geleden
  Ik liep stage bij meervoudig complex gehandicapte mensen. Tijdens het vastmaken van een schoenveter kreeg ik een enorme klap in mijn gezicht van degene die in de rolstoel zat. Zo hard dat ik er gewoon van moest huilen. De begeleider zei: Ja, dat kan gebeuren als je met deze mensen werkt. Ik heb de stage afgemaakt maar ben nooit gaan werken in de gehandicaptenzorg.
 • Wilbert Boekholt

  2 maanden geleden
  Ik heb n.a.h. Klopt dat je met de ėėn makkelijker overweg kunt dan met andere. Ik werk in de wsw , ze lezen niet eens mijn medische 8er grond en je word maar ergens neergezet met de woorden ga daar maar werken. Maar er zijn ook leuke dingen op het werk.
 • Martin Schuitert

  2 maanden geleden
  Diep respect!!
 • Kayliegh Van der wal

  2 maanden geleden
  Mij lijkt het dan dat je bij die doelgroep zelfverdediging mag gebruiken, ik bedoel dan niet terug slaan, maar afweren, en je moet sowieso altijd op je hoede zijn bij ze, en niet denken van het gaat goed, dan hoeft het niet meer. Dan kan je dat soort dingen ook voorkomen.
 • R.E.I. van Katwijk

  2 maanden geleden
  Het klopt dat er wel eens wat voorvalt.Ik werk met NAH en die hebben inderdaad regelmatig kortsluiting op de raarste onverwachte momenten. Soms zie je ze aankomen soms niet. Dat is echt niet zo makkelijk als meneer S de Haan beweert.Hij zou eens mee moeten lopen. En Nee dat is niet leuk maar daar staat tegenover dat je ook veel leuke lieve dingen meemaakt. Ik snap dat dit werk je op kan gaan breken. Maar ik werk ook met deze doelgroep maar ik zou niet anders willen.