Diverse landen proberen tijdens het WK een gasdeal te sluiten met Qatar. Minister Conny Helder van Sport op de tribune tijdens het WK-duel van Oranje met Qatar.
Volledig scherm
PREMIUM
Diverse landen proberen tijdens het WK een gasdeal te sluiten met Qatar. Minister Conny Helder van Sport op de tribune tijdens het WK-duel van Oranje met Qatar. © ANP

Energie-experts: ‘Langjarig gascontract Duitsland moet kabinet aan het denken zetten’

Nederland moet net als Duitsland langjarige gasdeals gaan afsluiten met Qatar en andere producenten van vloeibaar gas. Dat verkleint de kans op torenhoge prijzen zoals nu het geval is, zeggen energie-experts, nadat Duitsland en China deze week tijdens het WK zaken deden.

16 reacties

 • G. Buter

  2 maanden geleden
  De wereld op zijn kop van onze"deskundigen". Niet Rusland gebruikt de energie als wapen maar Nederland doet dat. Rusland wilde wel leveren, maar Nederland weigerde. Bovendien zijn alle sancties ook wapens. Dit ter overweging voor een eerlijk standpunt
 • J. Zoetbrood

  2 maanden geleden
  Dat betekent dat deze langdurige contracten dus een trend van nog jarenlange energie voorziening met/door gas impliceren. Zijn wij dan het enige land wat gas uitfaseerd ? Of blijven we via kortdurige contracten gas kopen en de burger naast een hoge belastingdruk ook via de energie kosten benadelen. Of maakt Nederland in zijn eentje het verschil in klimaat doelstellingen.
 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Die 'Helder' die helemaal naar Qatar gereisd is, is niet zo helder als haar naam! Duitsland heeft wel een gascontract binnengehaald! Nu moet Jetten daar ook naartoe in de hoop het nog goed te kunnen maken.
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  Het is inderdaad hypocriet om zaken te blijven doen met China. Ook zij hebben tegen internationale regels land ingenomen, Tibet. Ook zij dreigen een ander land in te nemen, Taiwan.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Wat zijn we een jankers geworden. We willen afhankelijk zijn van de EU. Daar zullen we heel veel spijt vankrijgen. Nu krijgen we ontwikkelingslanden Roemenië en Kroatië er weer bij om op te bouwen. Van Nederland waar je trots op kon zijn is niets meer over.