ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Energiebedrijven: Klanten steken kop in het zand en verlágen hun termijnbedrag

Energiebedrijven zijn bezorgd over het stijgende aantal klanten dat het maandelijkse voorschot aan gas en licht verlaagt. Ze schuiven zo de problemen voor zich uit, met alle gevolgen van dien.

5 reacties

 • J..J. Brokaar

  2 maanden geleden
  Klopt wel, als de energie leverancier failliet gaat ben je de in de zomer opgebouwde buffer voor het hoge verbruik in de winter kwijt en dat willen mensen voorkomen door een laag maandbedrag in te stellen. Leg uit wat de gevolgen zijn bij explosief gestegen prijzen en geef een schatting van het bij te betalen bedrag bij het huidige tarief EN bij een 50 percent hoger tarief, dan kunnen de mensen een afgewogen besluit nemen. Als je verwacht of bemerkt dat dit niet wordt begrepen / opgepikt bel .
 • F. Post

  2 maanden geleden
  Die rekening komt later wel of een betaal regeling. Nu gaat het gezin voor die energie maatschappijen hebben zat. Hier ,€3,00 per kuub ONS gas in België €. 1,50 begrijpt u het nog.
 • Henk van den Beld

  2 maanden geleden
  Ach, wat zijn 'onze' energiebedrijven toch begaan met hun klanten.
 • Ronald Wintjens

  2 maanden geleden
  Tja, van een kale kip valt niet te plukken.
 • Arie Luigjes

  2 maanden geleden
  Alles goed en wel, maar bijvoorbeeld Essent werkt het zelf in de hand. In mijn verbruiksmanager wordt aangegeven door Essent dat mijn voorschot van €150 naar €38 kan! Doe ik uiteraard niet. Menigeen zal dit wel doen. Want dat is het advies van Essent zelf! Lijkt mij dat Essent deze mogelijkheid niet moet geven om het zelf aan te passen.
 1. ‘Superopa’ trakteerde buurtkids op Mac in ruil voor huiveringwekkende seks: ‘Hap, hap, hap’
  PREMIUM

  ‘Superopa’ trakteerde buurtkids op Mac in ruil voor huivering­wek­ken­de seks: ‘Hap, hap, hap’

  Snoep, zakgeld, alcohol, videospelletjes, nerfpistolen, sigaretten, Pokémonkaarten en bezoekjes aan de McDonald’s. De 70-jarige Cees de J. overlaadde een groep buurtkinderen in Alblasserdam jarenlang met allerlei cadeaus. Een ‘superopa’, zoals de moeder van twee broertjes hem omschreef. Maar achter de deur van zijn flatwoning vonden tegelijkertijd de meest huiveringwekkende seksuele handelingen plaats met kinderen van 6 tot en met 14 jaar.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”