De Poolse elektromonteur Marcin redde iemand uit een te water geraakte auto. Hij wilde weten hoe het met het slachtoffer gaat.
Volledig scherm
De Poolse elektromonteur Marcin redde iemand uit een te water geraakte auto. Hij wilde weten hoe het met het slachtoffer gaat. © Foto Ruud Voest

‘Engel van de A2’ krijgt antwoord: ‘Zonder hem was het veel slechter afgelopen’

De zoektocht van de Poolse monteur Marcin naar het slachtoffer dat hij uit een auto redde langs snelweg A2 bij Culemborg is ten einde.

Naar aanleiding van het artikel op deze site waarin Marcin zijn verhaal vertelde en aangaf graag te willen weten hoe het met het slachtoffer gaat, heeft zich een contactpersoon uit diens naaste vriendenkring gemeld.

Deze vrouw is ontzettend dankbaar voor de reddingsactie. ,,Zonder hem was het met mijn vriend veel slechter afgelopen.” Marcin is daarom volgens haar ‘met recht een held.’

De auto in de sloot langs de snelweg A2 bij Culemborg.
Volledig scherm
De auto in de sloot langs de snelweg A2 bij Culemborg. © Marco van Deijck/Persbureau Heitink

,,Hij wil geen held worden genoemd, maar wat deze man heeft gedaan vind ik vrij bijzonder. Hij is helemaal alleen in het water gesprongen, terwijl er al genoeg mensen stonden te kijken.’’

Beide partijen houden contact over het herstel van de man, die op zaterdag 2 mei zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht. Het slachtoffer, een 40-jarige man uit Nieuwegein, ligt nog in het ziekenhuis.

Kijk hier naar de meest bekeken video’s op deze site:

  1. LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.