Een enorme troep op het strand bij Dishoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Een enorme troep op het strand bij Dishoek. © Ons Vlissingen

Enorme puinhoop op Zeeuwse stranden: ‘Tegen middernacht nog honderden jongeren aanwezig’

Lege bierblikken, pizzadozen en tientallen lege flessen cola. Badgasten hebben tijdens de eerste zomerse dag een flinke puinhoop achtergelaten op de Zeeuwse stranden. Veel strandliefhebbers spreken er schande van op sociale media. ,,Asociaal, onbegrijpelijk tot heel erg triest”, zijn woorden die vaak vallen. 

Directeur Tim Wouters van de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) zag de bui gisteravond al een beetje hangen. ,,Toen wij rond 22.30 uur naar huis gingen, waren er nog honderden mensen op het strand bij Dishoek en Vlissingen, vooral jongeren. Ze nemen vanalles mee aan eten en drinken De bende die we vanochtend aantroffen is dan wel vrij dramatisch, maar we gaan het vandaag allemaal weer netjes opruimen. Het wordt een flinke klus", vertelt Wouters. ,,Aan de andere kant snappen we het wel een beetje. Je moet als jongere toch ergens je lol vandaan halen als alle cafés gesloten zijn en je niet op zomervakantie kunt. Het is een duidelijk effect van deze tijd, je ziet het ook in de natuurgebieden. Jongeren zoeken toch een plek om samen te komen.”

  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.