Özcan Akyol
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Joost Hoving

Er zijn te veel bullshitbanen, die ontstaan niet onder mensen die praktisch zijn opgeleid

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

8 reacties

 • S. de Haan

  1 jaar geleden
  Helemaal gelijk. Toen mijn vader in 1948 ging werken hadden ze op de 150 werknemers 3 personen overhead, de directeur, de boekhouder en de secretaresse die personeelszaken erbij deed. Toen hij vertrok waren er nog 3 werkenden over en zeker 147 man administratief bij de PTT.
 • P. Visser

  1 jaar geleden
  Top jongen! Je hebt helemaal gelijk! Iedereen gaat 'naar kantoor', je hoort zelden 'naar de fabriek' of 'naar een klus', ook in de media.
 • Goossen

  1 jaar geleden
  Hier ben ik het wel mee eens. Het is het al-oude verhaal van te veel opperhoofden en te weinig krijgers. Over het hoofd wordt gezien dat opperhoofden zonder krijgers weinig kunnen beginnen. Bovendien is het wat raar dat tegenwoordig zó veel mensen met alle geweld moeten gaan 'studeren', tot aan de universiteit aan toe! Het vergroot alleen de middelmaat onder de 'doorgeleerden' en voorbeelden zijn er te over: zie alleen al de dames en heren politici vandaag de dag! Meer waardering voor vaklui!
 • NM Van Sonsbeek

  1 jaar geleden
  Als moeder van drie geef ik je zó gelijk! Natuurlijk is het goed het beste te willen voor je kind. Maar het beste is niet altijd het hoogste schoolniveau! En het is zo zonde dat we dat nog altijd uitstralen naar de leerlingen die op MBO pracht prestaties leveren!
 • Netty Lebbink

  1 jaar geleden
  Wat een goede column, precies zo is het
 1. Grote groep vluchtelingen kan deze winter terecht op terrein Lowlands: ‘Dronten heeft de ruimte’
  6 maanden

  Grote groep vluchtelin­gen kan deze winter terecht op terrein Lowlands: ‘Dronten heeft de ruimte’

  Een groep van 1000 tot 1500 vluchtelingen gaat de winter doorbrengen op het evenemententerrein van Walibi Holland en Lowlands Festival. Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) zet hier voor zes maanden units neer. ‘In Dronten hebben we de ruimte. Als we deze ruimte moeten delen voor het grotere belang dan voelt dat voor dit college als vanzelfsprekend’, meldt burgemeester Jean Paul Gebben.