Özcan Akyol
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Joost Hoving

Er zijn te veel bullshitbanen, die ontstaan niet onder mensen die praktisch zijn opgeleid

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

8 reacties

 • S. de Haan

  3 maanden geleden
  Helemaal gelijk. Toen mijn vader in 1948 ging werken hadden ze op de 150 werknemers 3 personen overhead, de directeur, de boekhouder en de secretaresse die personeelszaken erbij deed. Toen hij vertrok waren er nog 3 werkenden over en zeker 147 man administratief bij de PTT.
 • P. Visser

  3 maanden geleden
  Top jongen! Je hebt helemaal gelijk! Iedereen gaat 'naar kantoor', je hoort zelden 'naar de fabriek' of 'naar een klus', ook in de media.
 • Goossen

  3 maanden geleden
  Hier ben ik het wel mee eens. Het is het al-oude verhaal van te veel opperhoofden en te weinig krijgers. Over het hoofd wordt gezien dat opperhoofden zonder krijgers weinig kunnen beginnen. Bovendien is het wat raar dat tegenwoordig zó veel mensen met alle geweld moeten gaan 'studeren', tot aan de universiteit aan toe! Het vergroot alleen de middelmaat onder de 'doorgeleerden' en voorbeelden zijn er te over: zie alleen al de dames en heren politici vandaag de dag! Meer waardering voor vaklui!
 • NM Van Sonsbeek

  3 maanden geleden
  Als moeder van drie geef ik je zó gelijk! Natuurlijk is het goed het beste te willen voor je kind. Maar het beste is niet altijd het hoogste schoolniveau! En het is zo zonde dat we dat nog altijd uitstralen naar de leerlingen die op MBO pracht prestaties leveren!
 • Netty Lebbink

  3 maanden geleden
  Wat een goede column, precies zo is het
 1. Emotionele vader doodgeslagen Carlo: ‘Het verdriet is intens. Het is niet niets om je zoon op zijn 27ste te verliezen’
  update

  Emotionele vader doodgesla­gen Carlo: ‘Het verdriet is intens. Het is niet niets om je zoon op zijn 27ste te verliezen’

  Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen verheugde zich op de vriendentrip en was klaar voor een volgende stap met zijn vriendin. Dat vertelde zijn vader dinsdagavond in Opsporing Verzocht. Zijn ouders hopen dat zich meer getuigen melden van het uitgaansgeweld op Mallorca waarbij hun zoon om het leven kwam. ,,Dat is geen snitchen, want we hebben het hier niet over winkeldiefstal, maar om een onmenselijke daad.”