Broedvogels op een wadplaat, op de achtergrond is aardgasproductieplatform van de NAM op de Noordzee bij Ameland.
Volledig scherm
PREMIUM
Broedvogels op een wadplaat, op de achtergrond is aardgasproductieplatform van de NAM op de Noordzee bij Ameland. © Hollandse Hoogte / Sijmen Hendriks

Europa en VS oefenen sinds de oorlog druk uit op Nederland om meer gas te leveren

Zowel Europa als de Verenigde Staten oefenen druk uit op Nederland om meer gas te leveren. Naast gas uit Groningen - tot dusver een no go - valt het oog op gas onder de Noordzee.

5 reacties

 • Petrus Dijkzeul

  1 maand geleden
  Wie een graf graaft voor een ander valt er zelf in, dit alles door Europees wanbeleid om Rusland te elimimeren door hen 5000 sancties op te leggen, en zo daardoor zelf in grote problemen te zijn gekomen met toevoer energie, Hoe dom kan Europa zijn zonder er eerst bij na te denken wat de alternatieven zijn, en die er niet echt zijn, of op de langere termijn.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind ook dat je meer gas uit de grond moet halen in deze wereldwijde energie crisis,dat zal leiden tot meer schade maar dat kun je herstellen,het is niet anders
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Wat is happend in de wereld vroeger had je deze onzin allemaal niet maar toen had je hout kachel en kookte je op houtskolen!!Waar bemoeien die anderen zich mee!!
 • gerrit van den Brink

  2 maanden geleden
  Bodemdaling op de noordzee is een perfecte oplossing voor de zeespiegelstijging. :-)
 • Eric Goedhart

  2 maanden geleden
  Boren? op de Noordzee? Dat hoeft helemaal niet, dat is in de jaren 80 en 90 al gedaan. Talloze putten zitten daar, met een manifold, klaar om aangesloten te worden. Productieplatformen liggen werkeloos in o.a. Noorwegen en Schotland, en wachten op de sloop of op betere tijden. Die betere tijden zijn nu. Heel EU overstappen op groene energie is te laat, dat kost teveel tijd. Gebrek aan vakpersoneel, middelen en capaciteit op het net maken dat voor nu onmogelijk. Eerst gas, dan schone energie.