Mo Gawdat, ex-topman van Google X
Volledig scherm
PREMIUM
Mo Gawdat, ex-topman van Google X © Jean-Pierre Jans

Ex-Google baas wil ons gelukkig maken: ‘We kunnen deze wereld fixen’

Een miljard mensen gelukkig maken, dat is de missie van ex-Googlebaas Mo Gawdat. Het moet snel ook, voordat via de kunstmatige intelligentie van computers onze slechte eigenschappen en machines zich tegen ons keren.

Mo Gawdat (51) speelt met het gele armbandje om zijn pols: One Billion Happy staat er op. Gawdat is een beetje moe. Het gelukkig maken van een miljard mensen gaat je niet in de koude kleren zitten. ,,Ik ben eigenlijk al 2,5 jaar continu onderweg over de wereld. Ik heb mijn bezit teruggebracht tot twee koffers. Dat is prima, maar ik ben wel uitgeput.’’ Hij was deze week vijf dagen hier om de Nederlandse tak van de stichting OneBillionHappy op te zetten.

  1. 1700 demonstranten tegen racisme op Stadhuisplein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’
    PREMIUM
    Update

    1700 demonstran­ten tegen racisme op Stadhuis­plein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’

    Zo'n 1700 mensen hebben vandaag op het Stadhuisplein in Eindhoven gedemonstreerd tegen racisme en discriminatie. De Black Lives Matter demonstratie duurde van 17.00 tot bijna 19.00 uur. De gemeente heeft vooraf bepaald dat er maximaal 700 demonstranten aanwezig mogen zijn op het plein. Rond 17.05 uur verstuurde de gemeente een tweet: ‘Het Stadhuisplein is vol. Kom niet naar het plein.’