Experts voorspellen ‘crash van het systeem’ als we zo doorgaan: ‘Leef gezond en betaal belasting’

ConsuminderenPersoneelstekort, stikstofcrisis, klimaatverandering. We lopen in ons land met zijn allen tegen grenzen aan. Maar intussen willen we niks opgeven. Experts voorspellen ‘een crash van ons systeem’ als we zo doorgaan. 

16 reacties

 • Wim Paalderman

  1 maand geleden
  Personeelstekort Ja echter ook nog veel werkelozen . stikstofcrisis Nee dat is wat we er van maken,, klimaatverandering Ja echter is dat reeds zolang de aarde bestaat, Problemen Ja, oplossingen zijn er alleen als je ter zake deskundigen aan het bewind hebt staan, op deze manier is het dweilen met de kraan open
 • Yvonne Veld

  1 maand geleden
  De bevolkingsgroei is niet te stuiten want iedereen wil zich nog steeds voortplanten. 1e leg, 2e leg, zelfs 3e leg, grote gezinnen bij andere culturen. We stoppen ook niet met het produceren en kopen van miljoenen goedkope, nutteloze, waardeloze, milieubelastende producten (troep) wat we helemaal niet nodig hebben. Mensen kunnen zelf toch ook bedenken dat zij zelf meehelpen de aarde te vernietigen? Of komt de zondvloed na ons, niet ons probleem? Het Ikkisme viert hoogtij.
 • Nico van de Kamp

  1 maand geleden
  Het omdenken zal moeten komen dat we het systeem andersmoeten inrichten. Het kapatalistsche systeem bestaat bij de gratie van groei, maar we zien dat dit niet oneindig dig is. Als je zo denkt dan blijft er één boer, één supermarkt, één...? over. Of je moet moeder aarde vol zetten met wezens die consumeren. Belasting betalen is inderdaad niet verkeerd, je krijgt niet altijd wat je er voor wenst maar het is niet verkeerd om elkaar te helpen! Ik vind mevr. Baarsma rijkelijk laat met haar verhaal.
 • S.A. Hoffstädt

  1 maand geleden
  Je moet eisen dat iedereen minder verbruikt: niet vliegen, nauwelijks autorijden, veel minder vlees eten. We willen de boel toch niet verpesten voor onze kinderen en kleinkinderen? Het is juist zo positief niet alleen aan jezelf en jouw pleziertjes te denken!!
 • T. Klok

  1 maand geleden
  Beschavingen uit het verleden gingen ten onder aan een combinatie van decadentie en invasies van barbaren.